Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Υπόσχεται «αναπτυξιακή άνοιξη» σπέρνοντας ανεμογεννήτριες παντού


  Πηγή: Eurokinissi

Ως πρότυπο «ανάπτυξης» παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το άναρχο «φύτεμα» ανεμογεννητριών σε κάθε γωνία της Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσουν οι «πράσινες» μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

«Το νέο αιολικό πάρκο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην αναπτυξιακή άνοιξη. Η Ελλάδα αλλάζει με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το σύμπλεγμα αιολικών πάρκων της «Enel Green Power» στον Καφηρέα της Εύβοιας.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας «όχι μόνο στην πράσινη, αλλά και στη γαλάζια ανάπτυξη με την αξιοποίηση και των θαλασσών».

Βεβαίως, η τοποθέτηση τεράστιων ανεμογεννητριών χωρίς κανέναν σεβασμό στα σπάνια οικοσυστήματα και στις γεωργικές δραστηριότητες των κατοίκων μόνο σεβασμό στο περιβάλλον δεν υποδηλώνει.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός άναψε «πράσινο φως» για να υπάρξει περισσότερη ασυδοσία από τους «ήρωες - επενδυτές», όπως τους χαρακτήρισε, δεσμευόμενος για «απλοποίηση» των αδειοδοτικών διαδικασιών. «Δεν μπορεί οι επενδυτές να είναι ήρωες που ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Υπάρχουν ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πουν τη γνώμη τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένα χρονοδιάγραμμα δεκαετίας. Αποτελεί δέσμευσή μου ότι αυτό θα αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προσπεράσει τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, χρησιμοποιώντας ως «δέλεαρ» τα έργα υποδομής που θα δημιουργηθούν στην περιοχή, τα οποία, όμως, αφορούν τις ανάγκες της επένδυσης και όχι των κατοίκων. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως οι μισοί από τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε αυτό το έργο προέρχονταν από τις συγκεκριμένες περιοχές. Φυσικά, δεν είπε κουβέντα για τους θέσεις εργασίας στον αγροτικό ή στον τουριστικό τομέα που χάνονται από τέτοιου είδους «επενδύσεις».

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι της Καρύστου και του Μαρμαρίου πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη. 

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Πέστε στον .... γερμανομαθεί που τα "γερμανικά" του είναι συντακτικά/γραμματικά... γερμανικά Υποτελών.... πέστε του ότι στην Deutschland οι ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ είναι σε Ύφεση!

    Οι Μόνοι που θέλουν ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στην Deutschland είναι γνωστοί Κύκλοι Της ΜΑΦΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ/ΠΥΡΗΝΙΚΏΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ/ΜΟΝΑΔΩΝ (ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ) και οι ... Οικολόγοι Πράσινοι! Θυμίζουμε: ΣΤΗΝ ουσία η Ιδεολογία των "Οικολογων/Πράσινων" ΕΙΝΑΙ ΌΜΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΝΑΣ ΓΗΣ"!!!

    ΌΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!!

    Δεν Σας κάνει ... Εντύπωση γιατί στο Deutschland τα κινήματα "Προστασίας Της Γης" είναι τα πιο ισχυρά και το ότι εκεί προτοεμφανίστηκαν οργανωμένα;;;;

    Και θυμίζουμε ιστορικά: Ο Γερμανικός Λαός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ "ΝΑΖΙΣΜΟ" ... και όμως και οι Δύο Καπιταλιστική Πολέμοι ξεκίνησαν από την Deutschland γιατί άραγε;;;

    .... ίσως η λύση είναι στο "γράμμα" του Γερμανού Φιλόσοφου και Ελληνιστή του Μάρξ: Die Judenfrage!

    .... και εάν δείτε τον .... "Πρωθυπουργό" Σας πέσται του τα ΑΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή