Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Κάντο όπως ο ΣΕΒ: Διαμαρτυρήσου κι εσύ, μπορείς…



Ο ΣΕΒ, στο Μηνιαίο δελτίο του οικονομικής δραστηριότητας, ζητάει στήριξη των βαριά φορολογούμενων στελεχών για να μη φύγουν στο εξωτερικό (!), ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι «λάθος» η στήριξη των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων.

Ο ΣΕΒ, στο Μηνιαίο δελτίο του οικονομικής δραστηριότητας που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ζητάει στήριξη των βαριά φορολογούμενων στελεχών για να μη φύγουν στο εξωτερικό (!), ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι «λάθος» η στήριξη των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων.


Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το φορολογικό σύστημα παραμένει δέσμιο παρεμβάσεων στήριξης των στρωμάτων με χαμηλότερα εισοδήματα (φόρος εισοδήματος και περιουσίας), χωρίς μετρήσιμες παρεμβάσεις για την αποτελεσματική επέκταση της φορολογικής βάσης και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των βαριά φορολογούμενων στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων που φεύγουν στο εξωτερικό».

Θυμίζουμε πως ο ΣΕΒ είναι αυτός που έγραφε:

«Η επιστροφή στις πολιτικές της εποχής πριν την κρίση, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση και τη λειτουργία των αγορών, ιδίως της αγοράς εργασίας, μπορεί να αποβεί καταστροφική» (Ιανουάριος 2019)
«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων» (Μάιος 2017)

Μετά τα παραπάνω, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο, παρά μόνο κάντο όπως ο ΣΕΒ: διαμαρτυρήσου κι εσύ, μπορείς…

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου