Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκος: Της κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη — Σας ευχαριστώ παιδιά που με ψηφίσατε, αλλά δεν θα πάρετε... — ΚΚΕ: Σε πάγωμα μισθών παραπέμπουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου


 
ΚΚΕ
Σε πάγωμα μισθών παραπέμπουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Σάββατο 18/01/2020 - 19:30
Για αύξηση μόλις 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό τα επόμενα τρία χρόνια έκανε λόγο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» ανέφερε ότι ο υπουργός Εργασίας εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου και πρόσθεσε πως «η αύξηση αυτή να είναι τέτοια ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ».
Σε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον κατώτατο μισθό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, για αύξηση στον κατώτατο μισθό μόλις 50 ευρώ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, αποτελούν πρόκληση, αφού στην ουσία παραπέμπουν σε πάγωμα μισθών, με δεδομένες και τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Επιβεβαιώνουν και στον πιο δύσπιστο ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι τα θύματα και στη φάση της ανάπτυξης, το προϊόν της οποίας θα το καρπωθούν οι λίγοι.
Θυμίζουμε επίσης ότι πριν λίγες ημέρες το υπ. Εργασίας αποφάσισε το πάγωμα του κατώτατου μισθού για το 2020, με βάση το νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου και σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη διορισμένη, από τα δικαστήρια, ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι, που ήρθαν αντιμέτωποι με σωρεία ψεμάτων, όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, πρώτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τους αγώνες τους χρειάζεται να απαιτήσουν άμεσα επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ».
902  
  Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου