Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Το όνομα των φονιάδων του Τσε στη Στρατιωτική Ακαδημία της Βολιβίας δίνουν οι πραξικοπηματίες



Να απαλείψουν τον αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ακαδημίας που ίδρυσε το 2016 ο Έβο Μοράλες επιχειρούν οι σφετεριστές της εξουσίας στη Βολιβία, καταργώντας την αυτονομία της και δίνοντάς της το όνομα του αποσπάσματος που δολοφόνησε τον Τσε Γκεβάρα το 1967. 

Μέρα με τη μέρα η ψευδοκυβέρνηση των πραξικοπηματιών της Βολιβίας αποκαλύπτει τον ακροδεξιό της χαρακτήρα, προσπαθώντας να σβήσει κυριολεκτικά κάθε σημάδι της προηγούμενης κυβέρνησης στη δημόσια ζωή και εμπεδώνοντας αντίθετα τη βαθιά μισάνθρωπη ιδεολογία τους σε επίσημους θεσμούς της χώρας. Αυτή τη φορά, ο υπουργός άμυνας Λουίς Φερνάντο Λόπες, σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, ανακοίνωσε τη μετονομασία της αντιϊμπεριαλιστικής στρατιωτικής ακαδημίας που είχε ιδρύσει ο Έβο Μοράλες το 2016 σε Σχολή “Ηρώων του Νανκαούαζου”, όπως ήταν η ονομασία του στρατιωτικού αποσπάσματος που, κατ’ εντολή της CIA, δολοφόνησε τον Τσε Γκεβάρα στις ζούγκλες της Βολιβίας το 1967.


“Οι Βολιβιανοί δεν είναι “αντι-” σε οτιδήποτε”, σχολίασε ο υπουργός, αναφερόμενος στον αντιϊμπεριαλιστικό προσανατολισμό της ακαδημίας, προσθέτοντας μάλιστα πως αυτή “δεν ταιριάζει με τη στρατιωτική πειθαρχεία” και πως “υπό την έννοια του αντιϊμπεριαλισμού γεννιούνται ξένα δόγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα των Βολιβιανών”. Εννοεί προφανώς ότι δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα της δράκας που νέμεται παράνομα την εξουσία στη χώρα, λειτουργώντας ως τοποτηρητής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Προσπαθώντας να απαξιώσει το έργο της σχολής που ιδρύθηκε στην πόλη Warnes, ο Λόπες ισχυρίστηκε πως αυτή “δεν είχε καμία λειτουργία που θα συμβάλλει στις Ένοπλες Δυνάμεις”. Σε μια περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της σχολής και αλλοίωσης του χαρακτήρα της, εκτός από τη μετονομασία της, οι πραξικοπηματίες την ενέταξαν στη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικών, από αυτόνομη ακαδημία που ήταν.

Την ενάργεια αυτή επικρότησε η ψευδοπρόεδρος Ζανίνε Ανιές, που προανήγγειλε εμβάθυνση αυτής της πολιτικής και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αντικαθιστώντας “ιδεολογικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς” που “δε δίνουν καμία εκπαίδευση στο βολιβιανό στρατό”.

Με πληροφορίες από telesur

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου