Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ερώτηση για το απαράδεκτο σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό




Το προκλητικό σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ που διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην Ερώτησή του αναφέρει τα παρακάτω:

«Με γενική απεργία, διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις αντιδρά ο παλαιστινιακός λαός στο απαράδεκτο σχέδιο των ΗΠΑ για τη δήθεν επίλυση του Παλαιστινιακού που όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή.


Η προωθούμενη συμφωνία που εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων, προβλέπει την παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ ως "αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα", την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη (30% της Δυτικής Όχθης) από το Ισραήλ και τη διατήρηση των ισραηλινών εποικισμών. Οι ΗΠΑ που έχουν διακόψει τη χρηματοδότησή τους για την Παλαιστίνη εκβιάζουν με την επιβολή αυτής της άθλιας συμφωνίας ως αντάλλαγμα για οικονομική βοήθεια στο νεοσύστατο κράτος.

Δεδομένου ότι δεκάδες κοινοβούλια έχουν αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και ότι το σχέδιο των ΗΠΑ συνιστά προκλητική επιχείρηση νομιμοποίησης της ισραηλινής πολιτικής των εποικισμών, του επεκτατισμού και της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών,

Πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος Ζ. Μπορέλ για το σχέδιο αυτό που υπονομεύει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και τα αιτήματά τους για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ;».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου