Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Τι κοινό έχει μια εργαζόμενη με μια βουλευτή ή με μια μέτοχο εταιρίας;



“Σου απλώνω το χέρι σε γροθιά, μαζί θα σπείρουμε” – Βίντεο της ΟΓΕ για την φετινή της καμπάνια
Τι κοινό έχουν μια εμποροϋπάλληλος, μια γιατρός, μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, μια φοιτήτρια, μια εργαζόμενη σε τηλεφωνικό κέντρο, μια εργαζόμενη στον Τουρισμό, μια άνεργη μητέρα, μια αυτοαπασχολούμενη και μια μηχανικός με μπλοκάκι;

Γίνονται όλες λάστιχο για τις “ανάγκες της αγοράς” και αντιμετωπίζουν άπειρα εμπόδια στην καθημερινότητά τους. Από το να κλείσουν μια απλή συνέντευξη για δουλειά, μέχρι να κάνουν σχέδια-προγραμματισμό για τη ζωή τους ή να κάνουν ένα παιδί και να το μεγαλώσουν όπως πρέπει.


Μια σύγχρονη “Μαίρη Παναγιωταρά” αμείβεται κατά μέσο όρο 16% από έναν άντρα και αυτό δεν είναι άσχετο με τη “μερίδα του λέοντος” που έχουν οι γυναίκες στη μερική απασχόληση.

Η συνέχεια στο ενδιαφέρον 15λεπτο της βίντεο της ΟΓΕ για τη φετινή της καμπάνια, όπου βλέπουμε την αντιπαράθεση με το διεθνές ρεύμα της “φεμινιστικής απεργίας”, τη λογικής της ενότητας με βάση το φύλο και του ανταγωνισμού με το ανδρικό φύλο.

Τι σχέση έχουν οι εργαζόμενες και οι άνεργες κάθε ηλικίας, που τσακίζονται το δικαίωμά τους στην εργασία και τη μητρότητα, με τις γυναίκες που είναι μέτοχοι εταιριών, σύζυγοι ή κόρες μεγαλομετόχων.

Τι σχέση έχει μια γυναίκα-πρόσφυγας που έφυγε από την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να βρεθεί στα κολαστήρια των hot-spot, με τη βουλευτή που ψήφισε τη συμφωνία για τις βάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου