Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΧΙΛΗ


Μαζικές διαδηλώσεις σε φτωχές συνοικίες για την πείνα που αυξάνεται εν μέσω κορονοϊού



  Πηγή: Associated Press

Μαζικές διαδηλώσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες στη Χιλή, παρά το γεγονός ότι είναι σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού, καθώς οι φτωχότεροι Χιλιανοί υποφέρουν περισσότερο εξαιτίας της αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν τη Δευτέρα σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας, το Ελ Μπόσκε, όπου ξέσπασαν εκτεταμένα βίαια επεισόδια, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα, ο Πινιέρα, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια είχε προχωρήσει στην εξαγγελία ορισμένων μέτρων, όπως η διανομή -από τα τέλη Μαΐου- πακέτων με τρόφιμα στις πλέον ευάλωτες και φτωχές οικογένειες, κάτι που οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν ανεπαρκές.


Χθες, οι κάτοικοι της λαϊκής συνοικίας Λα Πιντάνα, στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, αψήφησαν τον υποχρεωτικό περιορισμό που έχουν επιβάλει οι αρχές και διαδήλωσαν για να ζητήσουν να διανεμηθούν αμέσως τρόφιμα στους πολίτες.

Σε αυτή τη συνοικία, οι κάτοικοι αψήφησαν τον περιορισμό που εφαρμόζεται από την Παρασκευή στην πρωτεύουσα. Διαδήλωσαν με πανό και πλακάτ, στήνοντας φλεγόμενα οδοφράγματα, χτυπώντας κατσαρόλες, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, καταγγέλλοντας ότι αδιαφορεί για την τύχη τους.

«Η κυβέρνηση είναι απούσα για εμάς, δεν λαμβάνουμε καμία βοήθεια, έχουμε αρρώστους με COVID(-19) που δεν τους βλέπουν, εξετάσεις δεν γίνονται έγκαιρα, δεν έχουμε τίποτα στην πραγματικότητα», είπε μια κάτοικος, η Ελένα, 30 ετών.

Σ’ ένα από τα πανό ήταν γραμμένο το σύνθημα «Αν δεν μας σκοτώσει ο ιός, θα το κάνει η πείνα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου