Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Να μην περάσει τροπολογία που παραγραφεί αδικήματα για νόθευση εκλογών σε συνδικάτα (VIDEO)





Τερατώδη και φωτογραφική χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης την τροπολογία που κατάθεσε βουλευτής της ΝΔ και οδηγεί σε παραγραφή των αδικημάτων για νόθευση εκλογών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η τροπολογία, που κατέθεσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Θανάσης Πλεύρης, προβλέπει ότι για το αδίκημα της νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος επισύρεται ποινή ως ένα χρόνο φυλάκισης, ενώ τώρα θα ισχύσει η ποινή τουλάχιστον τρεις μήνες έως πέντε χρόνια. Με την αλλαγή αυτή, αν η τροπολογία γίνει δεκτή, παραγράφεται η δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα με βάση το άρθρο 63 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι «παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των πλημμελημάτων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και την 30η.04.2020, κατά των οποίων ο νόμος, ως κύρια ποινή, απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας ή σωρευτικά κάποιες από τις παραπάνω ποινές».


Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να αποκαλύψει ποιόν ή ποιους θέλει να ξελασπώσει με παραγραφή και αναρωτήθηκε «μήπως κάποιους που φωτογραφήθηκε στη ΓΣΕΕ και πιθανά κατηγορούνται για νοθεία;». Κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη βουλευτική τροπολογία.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών για τον Τουρισμό λέγοντας ότι καλούνται πάλι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να κάνουν νέες θυσίες για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον Τουρισμό και τις Μεταφορές που θησαύριζαν τα τελευταία χρόνια και κάλεσε την κυβέρνηση να τους αυξήσει τη φορολογία και αν εξασφαλιστεί σε εργαζόμενους και άνεργους ένα επίπεδο αξιοπρεπούς ζωής.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ενσωματώνει κοινοτικές οδηγίες σημείωσε ότι αυτές είναι σε όλο και αντιδραστικότερη κατεύθυνση και υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο τρομονόμος εφαρμόσθηκε.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου