Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Υιοθετήθηκε ψήφισμά της από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χορήγηση τίτλων κυριότητας σε αγρότες


 

Ομόφωνα υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας που κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, για τη χορήγηση τίτλων κυριότητας σε αγρότες της περιοχής.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες, μετά από ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα μη κυρωμένων διανομών.

Συγκεκριμένα με τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας παρουσιάστηκε το φαινόμενο αγροτεμάχια να μην μπορούν να δηλωθούν από τους αγρότες, παρότι τους έχουν παραχωρηθεί και τα χρησιμοποιούν για τριάντα και πλέον χρόνια. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της αλλαγής νομοθεσίας, γραφειοκρατικών, αλλά και οικονομικών κωλυμάτων με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιοχής να μην μπορεί να κυρώσει τις συγκεκριμένες διανομές και κατά συνέπεια να μην μπορούν να εκδοθούν τίτλοι κυριότητας. Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες αγρότες του Δήμου Ορεστιάδας, οι οποίοι καλούνται στην ουσία να αγοράσουν τα αγροτεμάχιά τους, για να μην καταχωρηθούν από το Δημόσιο στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Για όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας στηρίζει το αίτημα εκατοντάδων αγροτών και απαιτεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει άμεσα και με νομοθετική ρύθμιση να λύσει το πρόβλημα και να χορηγήσει δωρεάν τους τίτλους κυριότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ζητά να χορηγηθούν δωρεάν οι τίτλοι κυριότητας για αγροκτήματα που διανεμήθηκαν στους ακτήμονες αγρότες του Β. Έβρου πριν από 30 χρόνια

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου