Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Οι ήρωες

 




Έχω δει επανειλημμένα να γράφονται μεταφυσικές αντιλήψεις για ιστορικούς ήρωες των λαϊκών αγώνων που «αν ήταν εδώ» θα μας έσωζαν!

Δεν υπάρχουν σωτήρες! Όποιος επικαλείται τους ήρωες για σωτήρες, είναι ήδη νικημένος. Υποτιμά τον εαυτό του, και τον ρίχνει στα πόδια του εξουσιαστή, φαντασιαζόμενος ότι θα έρθει «κάποιος» να τον σώσει.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ιστορικοί ήρωες των λαϊκών αγώνων, είναι να εμπνεύσουν τις νέες γενιές για να βγάλουν τους δικούς τους ήρωες. Είναι καύσιμο για τη μηχανή της συνείδησης, η οποία και μόνο είναι δυνατό να κινήσει τις μάζες στο δρόμο του αγώνα και να βγάλει τους δικούς της ήρωες.

Γιατί οι ήρωες είναι οι κορυφές ηρωικών γενεών, δεν είναι άτομα.

Γιατί…

Γιατί κάθε γενιά βγάζει τα δικά της παλικάρια. Κανένας ήρωας και καμιά προηγούμενη ηρωική γενιά δεν μπορεί να σώσει την τωρινή. Η ζωή μας έμαθε ότι αν δεν μπορείς να περιφρουρήσεις τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές και αν δεν μπορείς να κατακτήσεις κάτι από το όραμα του λαού, μη περιμένεις θεόσταλτους σωτήρες να σου τα χαρίσουν. Εδώ τίποτα δεν χαρίζεται.

Εμπρός λοιπόν παλικάρια του σήμερα. Γράψτε τη δική σας ιστορία, πλάι στην ιστορία των ηρώων, ο λαός διψάει για τους δικούς του, σημερινούς αγωνιστές… εκεί είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου