Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Επικυρώθηκε το «πρόστιμο της ντροπής» στον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου


Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ και του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

 

Από την κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου
Από την κινητοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου
Επικύρωσε την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, παρά την ένσταση που κατατέθηκε, το οποίο και καλείται να εξοφλήσει εντός 15 ημερών.

Θυμίζουμε πως το πρόστιμο επιβλήθηκε από την αστυνομία μετά τη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο ΑΣ Τριγώνου ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Εβρου στις 20/11.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιβολή του προστίμου και σημειώνει πως στο πρόσωπο του προέδρου του ΑΣ Τριγώνου «η κυβέρνηση τιμωρεί κάθε φωνή διεκδίκησης που υψώνεται και εν μέσω πανδημίας. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το αγροτικό κίνημα, το οποίο τολμά να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την ύπαιθρο ερημωμένη. Οταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό με απειλές, αναλαμβάνει να εξοντώσει ανθρώπους του μόχθου, όπως είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου, οι οποίοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής».

Και συνεχίζει, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση εξαντλεί την αυστηρότητά της για μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από ένα υποκατάστημα τράπεζας στα ακριτικά Δίκαια χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία κατηγορίας», την ίδια στιγμή που δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία και αξιοποιεί «ως πρόσχημα για να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες».

«Αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της Υγείας, αλλά το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Στόχος της είναι να βάλει το εργατικό - αγροτικό κίνημα και τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η πρόθεση είναι να επιβληθεί σιγή ιχθύος στους εργαζόμενους, να λειτουργήσει η μάσκα ως φίμωτρο! Τους απαντάμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές μόνο στο αντίθετο αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν!».

«Δίνουμε υπόσχεση ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!»

Το ΔΣ του ΑΣ Τριγώνου, σε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον λαό της περιοχής για την εξέλιξη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν πραγματικά τους ένοιαζε η υγεία μας, δεν θα άφηναν το Κέντρο Υγείας Δικαίων με ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό. Δεν θα σκούριαζε το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένο γιατί αρνούνται να προσλάβουν έναν οδηγό. Δεν θα αποσπούσαν τους γιατρούς υπαίθρου στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου αφήνοντας τα αγροτικά ιατρεία να υπολειτουργούν.

Είναι καθαρό ότι εκείνο που τους ενοχλεί είναι η αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας. Μας θέλουν "δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα", όπως λέει και ο ποιητής, να παρακολουθούμε τις καταστροφικές πολιτικές τους, που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στον μαρασμό και την ερήμωση. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι!».

Παράλληλα, ευχαριστεί τους δεκάδες φορείς από όλη την Ελλάδα που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο σύλλογο και καλεί αγροτικούς συλλόγους, εργατικά και κλαδικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους γυναικών να στηρίξουν οικονομικά τον σύλλογο με όποιο χρηματικό ποσό μπορούν, ώστε να αποπληρωθεί το πρόστιμο.

Και καταλήγει: «Ούτε τα εξοντωτικά πρόστιμα, ούτε τα αγροτοδικεία τους θα μας κάνουν να σιωπήσουμε. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, για να σταματήσει η κατρακύλα του τόπου μας».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου