Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ σας παίρνει το σπίτι. Αλλά η νεολαία της ΝΔ νοιάζεται για τους άστεγους…



 

Η ΟΝΝΕΔ δείχνει την “αγάπη” της για τους άστεγους με έναν Χριστουγεννιάτικο τηλεμαραθώνιο και τους υπόσχεται πως θα είναι “Μαζί από απόσταση”, με ειλικρίνεια που σπανίζει.

Εσείς γνωρίζατε πως εκτός από κροκοδείλια δάκρυα, υπάρχει και κροκοδείλια ευαισθησία;

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τον νέο πτωχευτικό κώδικα που “απελευθερώνει” τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και παραδίδει στις τράπεζες το βιος του κόσμου για ένα κομμάτι ψωμί…

…η νεολαία της ΝΔ δείχνει στην πράξη την “κοινωνική της ευαισθησία” απέναντι στους άστεγους, αυτές τις γιορτάρες μέρες, με έναν τηλεμαραθώνιο και τη συμμετοχή πολλών “σημαντικών προσώπων” από την πολιτική, τα ΜΜΕ και τον αθλητισμό, για να ενισχύσει κάποιες οργανώσεις που στηρίζουν τους άστεγους (Περιοδικό Σχεδία, Υπνωτήριο Αστέγων Γιατρών του Κόσμου και Δείπνο Αγάπης).


Αυτή η χρονιά ήταν πρωτόγνωρη για όλους μας. Κληθήκαμε να μείνουμε σπίτι, μακριά από τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τις αγαπημένες μας συνήθειες.
Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν αυτονόητο για όλους. Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που πέρασαν όλη αυτή τη δύσκολη δοκιμασία χωρίς ένα σπίτι, στο οποίο να νιώθουν ασφαλείς και εκτεθειμένοι διαρκώς σε υγειονομικούς κινδύνους.
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, βγαίνουμε μπροστά και μαζί με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνουμε #μαζί_από_απόσταση έναν on...

See More
124
Comment
29

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μάλιστα, καταφέρνει στη δήλωσή του να συνδέσει την ελπίδα που μας φέρνει το εμβόλιο με τους άστεγους (που δεν έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους), αποδεικνύοντας πως έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο για να κατακτήσουμε ένα εμβόλιο κατά του πολιτικού παχυδερμισμού.

Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της την ελπίδα για τον κόσμο με την έλευση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αυτή την ελπίδα θέλουμε να μοιραστούμε χαρίζοντάς την σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο από τον καθένα.

Ο τηλεμαραθώνιος θα προβληθεί από το κανάλι της ΟΝΝΕΔ στο Youtube, την ερχόμενη Παρασκευή, και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως δύσκολα θα μπορούσε να έχει πιο εύστοχο τίτλο.

Μαζί από απόσταση

Δεν είναι μόνο η λογική της αστικής φιλανθρωπίας, από τα “σημαντικά πρόσωπα” προς τα “λιγότερο σημαντικά”, για να αισθανθούν καλά οι ίδιοι οι “φιλάνθρωποι”, παρά αυτοί που “ευεργετούνται” από τις δωρεές τους.

Είναι πρωτίστως η έμμεση ομολογία για το πώς αντιλαμβάνεται ο “κόσμος των αρίστων” αυτό το “μαζί”, την “κοινότητα”, όχι μόνο κατά το διάστημα του κορονοϊού, αλλά γενικά. Είμαστε “όλοι μαζί”, απλώς μας χωρίζουν αόρατα ταξικά τείχη, τα κέρδη που συσσωρεύουν οι μεν, το σπίτι που δεν έχουν οι δε.

Είμαστε “όλοι μαζί”, αλλά δυο τελείως διαφορετικοί κόσμοι.
Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, μα τα κελιά μας είναι χωριστά.
Ενώ κάποιοι δεν έχουν καν αυτό, ένα “κελί” πάνω από το κεφάλι τους.

Είμαστε όλοι μαζί, αλλά με κάποια ταξική απόσταση. Όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό, απλώς ο ένας μπορεί να τον απολαμβάνει μέσα σε ένα ζεστό και ασφαλές σπίτι, ενώ κάποιος άλλος να κοιμάται κάτω από μια γέφυρα. Και τα Χριστούγεννα να λαμβάνει συγκινημένος ένα πακέτο βοήθειας από τον πρώτο…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου