Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Είμαστε εδώ με ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε


Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

 

Εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» πρόσφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου
Εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» πρόσφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου
«Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είμαστε και πάλι σε κινητοποίηση εάν η κυβέρνηση δεν μας καταβάλει την έκτακτη ενίσχυση», ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που οργάνωσαν την Πέμπτη το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που αποφάσισε η Γενική τους Συνέλευση.

Με τη νέα αυτή κινητοποίηση, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, που μετράει περισσότερο από ένα χρόνο πολύμορφων κινητοποιήσεων για να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μην προχωρήσουν τα διαλυτικά σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ, να μην απολυθεί κανείς, να συνεχίσουν να έχουν εισόδημα οι ίδιοι και χιλιάδες ακόμα οικογένειες της περιοχής.

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

«Εχουμε καταφέρει πολλά. Θέλανε τη ΛΑΡΚΟ κλειστή και τους εργαζόμενους έξω από τις δουλειές τους. Με τον δίκαιο αγώνα μας καταφέραμε να την κρατήσουμε ανοιχτή, να μη γίνουν απολύσεις και να αποτρέψουμε επιπλέον περικοπές. Είμαστε εδώ με ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας Παναγιώτης Πολίτης, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.


Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι Αντρέας Κορέτζελος και Γιώργος Κάζας από τη διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστεί, ενάντια και σε αυτούς που προσπαθούν να τον διασπάσουν, ενώ ευχαρίστησαν το ΚΚΕ και τον ΓΓ της ΚΕ για τη στήριξη στον πολύμηνο αγώνα, καθώς και τα σωματεία για την αλληλεγγύη που προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα.
 
Το ΚΚΕ στο πλευρό σας, εδώ που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης

Στον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους εργαζόμενους και τόνισε:

«Επιλέξαμε παραμονή Χριστουγέννων να βρισκόμαστε εδώ, στη Λάρυμνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης όλης της Ελλάδας, γιατί έχετε δίκιο. Με έναν πολύχρονο αγώνα, ιδιαίτερα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είχαν απόλυτο δίκιο σε αυτά που έλεγαν. Εφτασε, αυτήν τη στιγμή, η κυβέρνηση στο σημείο να παραδεχτεί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι πραγματικό χρυσωρυχείο και την περιφέρει τώρα σαν πολύφερνη νύφη σε διάφορους εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους για να την πουλήσει, ενώ πριν έλεγε ότι της είναι κοστοβόρα και έχει ελλείμματα, ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, ότι είναι βαρέλι χωρίς πάτο και άλλα τέτοια.

Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καταθέσει ξανά Ερώτηση στη Βουλή, με κεντρικό ζήτημα να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα λόγω της μείωσης μισθών, λόγω του ότι δεν υπάρχει το Δώρο Χριστουγέννων αυτές τις μέρες. Εχουμε ζητήσει να υπάρξει ενιαία, ουσιαστική λειτουργία όλης της ΛΑΡΚΟ και να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία κανονικά, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων. Και βεβαίως να ενημερώσει υπεύθυνα η κυβέρνηση, κάτι που έχει πει ότι θα το κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβρη και ο κ. Σταϊκούρας και το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Ανάπτυξης, τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία, αλλά παρ' όλα αυτά τηρούν σιγή ιχθύος. Πρέπει να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, τα σωματεία για τους σχεδιασμούς που ετοιμάζουν, για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, για ακόμα μία φορά σας λέμε, θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Χρόνια πολλά! Καλή δύναμη! Υγεία να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας. Με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε σε λίγες μέρες τον νέο χρόνο».

Αμέσως μετά το χαιρετισμό του, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου και πρόσφερε στα μέλη του εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Συγκεκριμένα, την ατζέντα του ΚΚΕ για τον νέο χρόνο και τις εκδόσεις με υλικά διημερίδων της ΚΕ και της ΚΟ Θεσσαλονίκης για την εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες του Μάη του 1936.

Με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε το 2021

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» λέγοντας: «Θα θέλαμε από βάθος καρδιάς να ευχηθούμε χρόνια πολλά στην εργατική τάξη της Ελλάδας, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες. Με δύναμη και υγεία, με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε το 2021».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου