Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο πλευρό των παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές αγορές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος βρέθηκε σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά της Άνω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου προχώρησαν σε κινητοποίηση οι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και παραγωγοί των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και παραγωγοί των λαϊκών αγορών αντιδρούν ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εισόδημα και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δεν δίνει καμία διέξοδο ούτε στα πιο άμεσα ζητήματα που διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία ενώ θα οδηγήσει σε εκδίωξη από τις λαϊκές αγορές χιλιάδων επαγγελματιών.

Το κλιμάκιο του Κόμματος μοίρασε ανακοινώσεις και συζήτησε με τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους για τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου, τον αγώνα που δίνουν και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, δήλωσε πως «το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων, των βιοπαλαιστών εμπόρων και παραγωγών στις λαϊκές αγορές οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με μια απροκάλυπτη επίθεση από πλευράς κυβέρνησης για να μπει στο χέρι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές».

Τόνισε επίσης πως όλες οι δυνάμεις των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν ψήφισαν υπέρ στο ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την απόσυρση του νομοσχεδίου «αποδεικνύοντας τη σταθερή προσήλωση όλων των κομμάτων και των παρατάξεών τους και σε τοπικό επίπεδο στην κατεύθυνση της ΕΕ να βάλει στο χέρι μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τη δραστηριότητα των βιοπαλαιστών εμπόρων και αγροτών.

Οι ελιγμοί, η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλοιώσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δείχνει ότι η δύναμη των λαϊκών στρωμάτων είναι μεγάλη και μπορεί να επιφέρει νίκες. Πρέπει να κινηθούν το επόμενο διάστημα σε επίπεδο συσπείρωσης και με τον λαϊκό κόσμο (…) να μην επιτρέψουν μια εξέλιξη συντριβής ενός μεγάλου μέρους των λαϊκών στρωμάτων για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα στους κλάδους αυτούς».

Νωρίτερα, οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και παραγωγοί των λαϊκών αγορών προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, και στη συνέχεια, σε μια συμβολική πράξη μοίρασαν δωρεάν προϊόντα στον λαό της περιοχής από τους πάγκους τους, με αυτόν τον τρόπο έδειξαν τη συμπαράσταση των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα τους.

 






902gr

1 / 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου