Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Εκδήλωση για τα 58 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, που δολοφονήθηκε πριν από 58 χρόνια από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του μετεμφυλιακού κράτους, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), σωματεία και μαζικοί φορείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Η κατάθεση έγινε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, στο σημείο όπου πριν από 58 χρόνια έπεφτε αιμόφυρτος από το χέρι των δολοφόνων του, για να καταλήξει λίγες μέρες αργότερα (27 Μάη) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στο χαιρετισμό του, ο Μπάμπης Βέλλης, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιόδου, αλλά και στις εξελίξεις σήμερα και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης. Όπως είπε, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων τα κάλπικα επιχειρήματα για τη δήθεν προστασία που μας παρέχουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Επίσης, αναφέρθηκε στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της περιοχής, καθώς και στον αναβαθμισμένο ρόλο του ΝΑΤΟικού στρατηγείου που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη και τους κινδύνους για το λαό της περιοχής.

Κάλεσε το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν τα στρατηγεία και οι βάσεις του θανάτου, για να γίνει η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

«Με το σύνθημα: "Όρκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή, να φύγουνε οι βάσεις και οι αμερικανοί", να φύγει μια για πάντα κάθε δυνάστης πάνω από το σβέρκο των λαών, κάθε εκμεταλλευτής που του αρπάζει το βιος του, είτε σε περίοδο ειρήνης είτε σε περίοδο πολέμου, μόνο έτσι αξίζει να λες τιμώ τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη», είπε ο ομιλητής (ολόκληρη η ομιλία επισυνάπτεται στο τέλος της είδησης).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την ΕΔΥΕΘ, εκπροσώπους των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των Συλλόγων Γυναικών (ΟΓΕ), του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, των σωματείων Συνταξιούχων, κ.ά.

Επόμενος σταθμός στο πλαίσιο των αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών της ΕΔΥΕΘ είναι η συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC, το Σάββατο 29 Μάη στις 10.30 π.μ.

 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου