Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ποιον ενοχλεί η δράση της ΚΝΕ;

 

 

Την καταστροφή πανό της για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, από μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, καταγγέλλει η Οργάνωση Ιεράπετρας της ΚΝΕ, καλώντας την νεολαία της πόλης να βγάλει τα συμπεράσματά της και να συμμετέχει μαζικά στην δραστηριότητα της ΚΝΕ για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιούνη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία.

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • Escape room με θέμα το περιβάλλον
  • Καθαρισμός βασικών σημείων της πόλης
  • Συζήτηση για τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Ιεράπετρα

Στην καταγγελία της η ΚΝΕ αναφέρει:

«Μετά από τα περιθωριακά φασιστοειδή που τα έστειλε πίσω στις τρύπες τους η μαζική συμμετοχή των νέων της πόλης μας στο μαθητικό φεστιβάλ, σκυτάλη πήρε η φοιτητική - κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Η αλήθεια είναι πώς προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και αναρωτιέται κανείς τι συνέβη και σε μία πόλη που δεν υπάρχει καν πανεπιστημιακό τμήμα, τα όποια μέλη της κυβερνητικής ΔΑΠ που βρίσκονται εδώ, ξύπνησαν από τον λήθαργο ενός έτους πλήρους αφάνειας, που κανένας Ιεραπετρίτης δεν είχε δει μία ανακοίνωση, μία δημόσια δήλωση, κάτι ρε παιδί μου, για το οτιδήποτε από την μεριά τους. Ξύπνησαν από τον λήθαργο ενός έτους πολύ ήρεμου και γαλήνιου γενικά, που δεν έχει γίνει και τίποτα βρε αδερφέ, απλά μαίνεται μία πανδημία με χιλιάδες νεκρούς στην χώρα μας, με τα σχολεία να λειτουργούν ούτε για 70 μέρες, με τις σχολές κλειστές εδώ και πάνω από έναν χρόνο, και με νόμους που έρχονται στην βουλή και μετατρέπουν την γενιά μας σε δούλους του 21ου αιώνα.

Και τί ήταν αυτό που "ξύπνησε" τα μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ έστω και τώρα;;;

Όποιος πόνταρε σε κάτι κάτι από τα παραπάνω έχασε! Αυτό που προκάλεσε την εμφάνιση της ΔΑΠ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πανό της ΚΝΕ για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, το οποίο και κατέστρεψαν!!!

Πραγματικά απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι "ένα" με τον απλό φοιτητή και τον κάθε νέο, είναι μέσα στις ανησυχίες, τις ανάγκες και τα όνειρα τους!

Δείχνουν ότι τους ενοχλεί η δράση της ΚΝΕ. Αλλά αυτό που τους ενόχλησε ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο πανό είναι το σύνθημα: "Το περιβάλλον δεν είναι επιχείρηση - Το περιβάλλον είναι ζωή!". Φαίνεται δηλαδή πως θέλουν το περιβάλλον εμπόρευμα, τις παραλίες κλειστές για τις ανάγκες των πολλών, τα βουνά μας ξεριζωμένα από δέντρα για να φυτευτούν αιολικά, την διαχείριση των απορριμμάτων από ιδιώτες - επιχειρηματίες που δεν κοιτάνε την καθαριότητα της πόλης μας αλλά την τσέπη τους.

Αυτά στηρίζει άλλωστε και η κυβέρνηση τους, άσχετα αν κλείνει σε όλες τις πτώσεις την "πράσινη ανάπτυξη" που μόνο πράσινη δεν είναι, από την στιγμή που και με δικούς της νόμους αλλά και με προηγούμενους του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που καταστρέφουν το περιβάλλον και χειροτερεύουν την ποιότητα ζωής μας. Άλλωστε αυτά αποτελούν κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο όνομα της οποίας και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πίνουν νερό) για να βγάλουν κέρδη μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από το περιβάλλον, ενώ είναι γνωστή και η κατεύθυνσή της ΕΕ για "αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα μόνο όπου συμφέρει οικονομικά" (σσ προστασία κερδών). Μάλιστα αυτή η ενέργεια έρχεται την ίδια ώρα που ένα βασικό αποτέλεσμα της "πράσινης" ανάπτυξης είναι ήδη ορατό στην περιοχή μας. Η εγκατάσταση αιολικών που έχει συναντήσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, επιστημονικών φορέων (αρχαιολόγων, μηχανικών κ.λπ.) και που θα αποτελεί και ένα από τα θέματα στην δραστηριότητα της ΚΝΕ.

Την προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο ο λαός και η νεολαία που θέλει να ζει σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον και όχι όσοι το βλέπουν ως μπίζνες για τα αφεντικά τους».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου