Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Με τις Αποφάσεις του Συνεδρίου ριχνόμαστε στη μάχη για το αναγκαίο άλμα στη δουλειά μας


  • Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν όλα τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου
  • Εκλέχτηκαν νέα ΚΕ και νέα ΚΕΟΕ | Ο Δ. Κουτσούμπας εκλέχτηκε ΓΓ της ΚΕ
 
Η εναρκτήρια εκδήλωση στο Γαλάτσι
Η εναρκτήρια εκδήλωση στο Γαλάτσι
Με την ομόφωνη υπερψήφιση της Πολιτικής Απόφασης, που καθορίζει τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο και την επίσης ομόφωνη υπερψήφιση ειδικής Απόφασης για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Το Συνέδριο εξέλεξε επίσης νέα Κεντρική Επιτροπή και νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Στην πρώτη της συνεδρίαση, η ΚΕ εξέλεξε τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ εκλέχτηκε και νέο Πολιτικό Γραφείο.

Το τετραήμερο των εργασιών, που ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Ιούνη με μεγάλη εκδήλωση στο Γαλάτσι και συνεχίστηκε με την πλούσια συζήτηση και τις ψηφοφορίες στον Περισσό, ήταν η κορύφωση μιας πεντάμηνης σχεδόν προσυνεδριακής διαδικασίας.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με τη δημοσίευση και πλατιά διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ για το Συνέδριο. Ακολούθησε μια μακρά εσωκομματική συζήτηση σε όλα τα Οργανα και τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, παράλληλα με τον Προσυνεδριακό Διάλογο από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ, όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 357 άρθρα.

Μεγάλη ήταν και η διεθνής απήχηση του Συνεδρίου, καθώς 102 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλον τον κόσμο έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα με ευχές για «καλή επιτυχία» στις εργασίες του.

Διά ζώσης, με απόλυτη επιτυχία


Η διά ζώσης οργάνωση του Συνεδρίου ήταν μια δύσκολη και σύνθετη υπόθεση, που το Κόμμα την έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία, χάρη στη συνειδητή πειθαρχία των μελών του, στον καλό και έγκαιρο σχεδιασμό, με την αξιοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων και επιστημονικών επιτελείων.

Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στην ανακαινισμένη και κατάλληλα διαμορφωμένη έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την πρόληψη από τον κορονοϊό.

Στη συζήτηση του Α' Θέματος, που αφορούσε τον Απολογισμό δράσης της ΚΕ και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) και τον Προγραμματισμό δράσης έως το 22ο Συνέδριο, πήραν τον λόγο συνολικά 67 σύνεδροι.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για όλα τα λαϊκά προβλήματα.

Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ, που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, ομόφωνα υπερψηφίστηκε και η Εισήγηση της ΚΕΟΕ.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση

Με τη δύναμη των Αποφάσεων του Συνεδρίου, το Κόμμα και η ΚΝΕ ρίχνονται από την επόμενη κιόλας μέρα στη μάχη για το αναγκαίο άλμα στην καθοδηγητική δουλειά, ώστε να γίνεται πιο διακριτός ο ρόλος του ΚΚΕ ως οργανωμένης πρωτοπορίας, ως φορέα νέων ιδεών.


Για να γίνουν βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των νέων και των γυναικών στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τους φορείς, στην προώθηση του συντονισμού της δράσης τους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας, στην ανάπτυξη της πάλης σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κ    ατεύθυνση. 
 
                                                                              
Από τις εργασίες, στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό
Από τις εργασίες, στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου