Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι…» – Απάντηση για τα συσσίτια στην Πάτρα και την κοινωνική πολιτική του Δήμου

 


Τον 21ο αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί και προχωρούν με μεγάλα άλματα και που η παραγωγικότητα της εργασίας και ο πλούτος ο οποίος παράγεται είναι τεράστιος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να στριμώχνονται στα συσσίτια! Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους και τους ισχυρούς.

Άρθρο – Παρέμβαση του Θόδωρου Τουλγαρίδη, Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)

Το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το  υπηρετούν, οδηγούν με τις πολιτικές τους τα λαϊκά στρώματα στα συσσίτια

Τον 21ο αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί και προχωρούν με μεγάλα άλματα και που η παραγωγικότητα της εργασίας και ο πλούτος ο οποίος παράγεται είναι τεράστιος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να στριμώχνονται στα συσσίτια!

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους και τους ισχυρούς.

Σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξή της σε όσους υποφέρουν, από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, διαθέτει ένα σύνολο κοινωνικών δομών, όπως κοινωνικό παντοπωλείο, δομή συσσιτίων, υπνωτήριο, συμβουλευτικό κέντρο, παιδικές κατασκηνώσεις, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠΑ ΜΕΑ, Παιδικούς Σταθμούς κ.α.,

Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, εκπαιδευτικής υποστήριξης και βέβαια στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη από τροφή και στέγη.

Ειδικά όσον αφορά την υλική βοήθεια (τρόφιμα και φαγητό) αυτή προσφέρεται σε μόνιμη βάση, με διανομές σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και με καθημερινή παροχή έτοιμου φαγητού, από τους εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού και του Δήμου. Το κόστος δε όλων των τροφίμων καλύπτεται κυρίως από δαπάνες του Δήμου και σε μικρότερο βαθμό από δωρεές φορέων, επαγγελματιών και δημοτών.

Θόδωρος Τουλγαρίδης

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν κάλυπταν και δεν καλύπτουν, όπως όφειλαν, αυτές τις  δαπάνες τροφίμων.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης της ΝΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΔΗΠ μας εγκαλεί υποκριτικά, ότι δήθεν δεν απορροφήθηκε το κονδύλι του προϋπολογισμού, το οποίο κάθε χρόνο προβλέπει χρήματα πολύ περισσότερα από τις ανάγκες.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο Δ.Σ, του ΚΟΔΗΠ, ουσιαστικά επιχειρεί να συγκαλύψει και να απαλλάξει την κυβέρνηση από την ευθύνη της να χρηματοδοτεί τους δήμους, για την κάλυψη των οξυμένων κοινωνικών αναγκών των δημοτών τους.

Ο ίδιος μάλιστα ζητά, επί της ουσίας, οι φτωχοί συμπολίτες να πληρώσουν για τη στήριξη των εξαθλιωμένων και όχι η κυβέρνησή του και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τους οποίους όλες οι αστικές κυβερνήσεις εξυπηρετούν.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τους άπορους, να ζητήσουν από την κυβέρνησή, να αποδώσει σε όλους τους δήμους τα χρήματα που παρακρατεί κάθε χρόνο. Να επιτρέψει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους. Να σταματήσουν τη φοροληστεία, τα χαράτσια, το ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ. Να αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις.

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι

κηρύχνουν τη λιτότητα.

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα

ζητάνε θυσίες.

Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους

για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν….

…έτσι και ο κ Σβόλης ζητά υποκριτικά και ξεδιάντροπα, οι λιγότερο φτωχοί να πληρώσουν για το φαΐ των εξαθλιωμένων.

(Από τη σελίδα στο facebook του Δήμου Πατρέων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου