Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Διανομείς έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού - Κυβέρνηση και εργοδοσία τους έχουν μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας που έχει να αντιμετωπίσει ένας διανομέας στην βάρδια του» σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ότι διανομείς στις Σέρρες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού το απόγευμα της Κυριακής εν ώρα εργασίας από πελάτες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διανομέας που έκανε την παράδοση χτυπήθηκε από τους πελάτες, όταν ζήτησε να πληρωθεί. Στο σημείο έσπευσαν και άλλοι συνάδελφοί του, καθώς ανησύχησαν για την καθυστέρηση, και δέχθηκαν και αυτοί επίθεση. Δύο διανομείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τον έναν να εισάγεται.

Η Πανελλαδική Γραμματεία εκφράζει την συμπαράσταση της στους εργαζόμενους, εύχεται ταχεία ανάρρωση και ζητάει από τις αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν άμεσα οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

«Το τελευταίο διάστημα τείνουν να γίνουν συνήθεια τέτοια περιστατικά με δεκάδες συναδέλφους ανά την Ελλάδα να βάζουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και να καταλήγουν ξυλοκοπημένοι στο κυνήγι για το μεροκάματο. Αποδεικνύεται η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας, με απρόβλεπτα περιστατικά που έρχονται να προστεθούν πλέον στις ήδη τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι» επισημαίνει και προσθέτει:

«Οι ευθύνες για τις συνθήκες εργασίας και για το συγκεκριμένο αλλά και για όλα τα άλλα ατυχήματα βαραίνουν και την εργοδοσία και την Κυβέρνηση, οι οποίες οποία ακόμα και μετά από όλα αυτά, αρνούνται πεισματικά να πάρουν μέτρα και να επαναφέρουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Στο όνομα του κέρδους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους, πετώντας τους ένα ξεροκόμματο κι αφήνοντάς τους έκθετους σε κάθε κίνδυνο, φυσικό και ανθρώπινο». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου