Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Απεργία για τα αιτήματα των ποδοσφαιριστών πρότεινε ο Πεπ Γκουαρντιόλα

 

Πηγή: Associated Press

 

Το ενδεχόμενο να κατέβουν οι παίκτες και οι προπονητές σε απεργία καθώς «κανένας δεν νοιάζεται για την ευτυχία των ποδοσφαιριστών», που φορτώνονται αγώνες προκειμένου να ... βγει το αγωνιστικό καλεντάρι των Ομοσπονδιών, πρότεινε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα. 

«Οι παίκτες και οι προπονητές, όλοι μαζί, χρειάζεται να κάνουν απεργία ή κάτι άλλο, γιατί οι λέξεις από μόνες τους δεν θα είναι αρκετές. Δεν πρόκειται να λυθεί επειδή η UEFA, η FIFA, η Premier League, τα τηλεοπτικά δίκτυα, η επιχείρηση είναι πιο σημαντική από την ευτυχία των ποδοσφαιριστών. Εδώ, όλοι αποφασίζουν για τους εαυτούς τους», τόνισε ο Καταλανός προπονητής. Συμπλήρωσε πως η Premier League αρνείται τις πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα που ισχύουν στις περισσότερες χώρες, κάτι που «δένει» τα χέρια των προπονητών και δεν ξεκουράζει το βαρύ πρόγραμμα των παικτών.

Οι δηλώσεις αυτές του Γκουαρντιόλα έρχονται λίγες ημέρες μετά από αυτές του αρχηγού της Λίβερπουλ Τζ. Χέντερσον που είπε στο BBC Sport πως είναι προβληματισμένος καθώς κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά την ευτυχία των παικτών. 

Σημειώνεται πως στην Αγγλία δεκάδες αγώνες έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, με τη διοργανώτρια Αρχή να βάζει εμβόλιμες αγωνιστικές προκειμένου να ολοκληρωθεί στην ώρα του το καλεντάρι. Την ίδια στιγμή, οι ποδοσφαιριστές καλούνται να αγωνιστούν για τις εθνικές τους ομάδες αλλά και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτέλεσμα την σωματική αλλά και ψυχική τους επιβάρυνση. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου