Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ Μέτρα με άξονα την ατομική ευθύνη για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης

 


Θα ισχύουν από 13 Σεπτέμβρη έως 31 Μάρτη

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Μέτρα για την πανδημία με βασικό άξονα την ατομική ευθύνη, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτέμβρη έως 31 Μάρτη και αφορούν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων εργαζομένων στην εργασία, χώρους ψυχαγωγίας, σχολεία και Πανεπιστήμια με βασικό χαρακτηριστικό τη μετάθεση της ευθύνης στους ίδιους τους πολίτες, προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει την ανυπαρξία μέτρων, σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τη μη ενίσχυση του Εθνικού συστήματος υγείας. 

Ειδικότερα, ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το μέτρο της αναστολής της εργασίας σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε δομές Πρόνοιας που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετατρέποντας το όπλο του εμβολίου σε μέτρο προώθησης αντεργατικών μέτρων και καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα, με δαπάνη δική τους, ύψους 10 ευρώ, μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε Εκπαίδευση, Τουρισμό, Επισιτισμό και τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές επίσης είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ με αντίτιμο 10 ευρώ μόνο σε ιδιωτικά διαγωνιστικά κέντρα.

Οι μαθητές υποχρεούται να κάνουν δύο σελφ τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν, ενώ οι φοιτητές θα πληρώνουν από την τσέπη τους δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα.

Οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τεστ αντιγόνου 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε πως από τις 13 Σεπτέμβρη στις δημόσιες δομές Υγείας και τα νοσοκομεία δωρεάν τεστ θα κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή συμπτωματικοί.

Επίσης, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, σε αντίθετη περίπτωση θα πληρώνουν πρόστιμο. 

Για τους δημόσιους χώρους συνάθροισης για το ίδιο διάστημα, όσον αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης (ταβέρνες, κλαμπ κλπ.), επιτρέπεται η είσοδος μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες έξι μηνών με την αντίστοιχη διαδικασία ελέγχου.

Για τα γήπεδα, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση ενώ για θέατρα, κινηματογράφους, αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται η είσοδος για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που θα έχουν κάνει ράπιντ τεστ έως 48 ώρες πριν. Το ίδιο ισχύει και για τα κλειστά γυμναστήρια. Επίσης, τα αθλητικά σωματεία και τα γυμναστήρια έχουν τη δυνατότητα να ζητούν βεβαιώσεις νόσησης ή εμβολιασμού για την 100% λειτουργία.

Τέλος, ανέφερε πως από τις 13 Σεπτέμβρη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με συνάθροιση πρέπει να υπάρχει υπενθύμιση για χρήση μάσκας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου