Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Δίνουν 255 εκατομμύρια στους επιχειρηματίες για την «Διπλή Ανάπλαση» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

 


Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και πολιτικά παιχνίδια πάνω στις  πλάτες των φίλων του Παναθηναϊκού και πάνω στην ανάγκη ο Παναθηναϊκός να  έχει μια σύγχρονη και λειτουργική έδρα, που να ανταποκρίνεται στην ιστορία και  το μέγεθος του συλλόγου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συνεδριάζει την Τετάρτη 02 Μαρτίου με  μοναδικό θέμα την έγκριση των συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Αθήνας, του  ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ ΠΑΟ και τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank, για την Διπλή Ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό.  

Ένα σχέδιο που ξεκίνησε το 2006 και σήμερα βρίσκεται στην τελική του φάση, αφού  διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις και εξαλείφθηκαν τα εμπόδια και κάθε χρονοβόρα  διαδικασία για να προχωρήσουν οι επενδύσεις. 

Η «ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ» εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του  κεφαλαίου για το Λεκανοπέδιο της Αττικής και ειδικότερα για το κέντρο της  Αθήνας, που ξεδιπλώνεται με έργα μεγάλης ή μικρότερης εμβέλειας με κριτήριο  την κερδοφορία του και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Η εξειδίκευση του αστικού  σχεδιασμού γίνεται με νόμους που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας  εναλλάξ τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας και συνολικά της Αττικής σε διεθνή  προορισμό τουρισμού «υψηλού επιπέδου», με επέκταση της τουριστικής περιόδου,  δικτύωση των πολιτιστικών πόλων και του φυσικού περιβάλλοντος, αξιοποίηση  αδόμητων αστικών κενών

ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και πολιτικά παιχνίδια πάνω στις  πλάτες των φίλων του Παναθηναϊκού και πάνω στην ανάγκη ο Παναθηναϊκός να  έχει μια σύγχρονη και λειτουργική έδρα, που να ανταποκρίνεται στην ιστορία και  το μέγεθος του συλλόγου. Έτσι βάσει των τριών συμβάσεων: 

  • Θα κατασκευάσει το νέο γήπεδο στον Βοτανικό κόστους 115 εκ από το  πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα το παραχωρήσει στην ΠΑΕ ΠΑΟ για 99  χρόνια!  
  • Παραχωρεί στον ερασιτέχνη ΠΑΟ επιπλέον 7.500 τμ αθλητικών εγκαταστάσεων  (εκτός από το γήπεδο) στον Βοτανικό για 99 χρόνια!  
  • Ο Δήμος με δικά του έξοδα θα κατεδαφίσει το γήπεδο Απ. Νικολαΐδης, θα κτίσει  Μουσείο – εντευκτήριο – χώρους εστίασης και θα το παραχωρήσει στον  ερασιτέχνη Π.Α.Ο. 
  • Απελευθερώνει εκτάσεις στον Βοτανικό προς εκμετάλλευση από τις τράπεζες. Παραχωρεί προκλητικά τις εγκαταστάσεις για 99 χρόνια σε αντίθεση με  αντίστοιχες παραχωρήσεις που φτάνουν τα 49 χρόνια. 
  • Παραχωρεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης των εμπορικών χρήσεων γηπέδου  (σουίτες, καντίνες, μπουτίκ κλπ) στην ΠΑΕ ΠΑΟ. 

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΔΑΠΑΝΟΥΝ 255 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των  επιχειρηματιών διαμορφώνοντας το αναγκαίο περιβάλλον για την εξασφάλιση τις  κερδοφορίας τους. Πέριξ της περιοχής του Βοτανικού, λόγω της ανάπλασης  ενεργοποιούνται άλλες ιδιωτικές επενδύσεις στο χώρο του πρώην εργοστασίου  της SOFTEX, του SOYLIS, του ΛΙΒΑΝΗ. 

Χαρίζεται δημόσια – δημοτική έκταση σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρηματικούς  ομίλους, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τη λαϊκή ανάγκη για πνεύμονες  πρασίνου και αναψυχής. Οι υπαρκτές ανάγκες των ομάδων για σύγχρονα και  ασφαλή γήπεδα, ιδιαίτερα όσον αφορά το ερασιτεχνικό τους κομμάτι, αλλά και η  ανάγκη για ανάπλαση των περιοχών του Βοτανικού και της Αλεξάνδρας  υποτάσσονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα.  

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ επανειλημμένα πρόβαλλε στο Δημοτικό Συμβούλιο  την ανάγκη ο Παναθηναϊκός να παραμείνει στην ιστορική του έδρα με τον  απαιτούμενο εκσυγχρονισμό του γηπέδου. 

Η Αθήνα έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους αναψυχής και αθλητικές  εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Τα σχέδιά τους δεν είναι σε  αυτή την κατεύθυνση. Για δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία που αθλούνται σε  κατεστραμμένα γήπεδα στις γειτονιές δεν υπάρχει καμία μέριμνα, δεν βρίσκονται  κονδύλια, δεν μπορούν να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Η  καπιταλιστική ανάπτυξη και οι επενδύσεις που κατευθύνονται στις αναπλάσεις δεν  στοχεύουν αλλά και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν συνολικά τις ανάγκες της  εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας καταψηφίζουν τις 3  «λεόντειες» συμβάσεις που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα επιχειρηματικών  ομίλων, και παλεύουν μαζί με τους κατοίκους αυτής της πόλης για την δημιουργία  γηπέδων σύγχρονων και με ασφάλεια για το λαό και όχι για τα μεγάλα  επιχειρηματικά συμφέροντα.  

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου