Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Εμφάνισε σαν «κοινωνική πολιτική» την αυτονόητη υποχρέωση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ο ΕΦΚΑ έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα των ασφαλισμένων και οφείλει άμεσα και έγκαιρα να τους εξυπηρετεί, κάτι που επί χρόνια δεν συμβαίνει με ευθύνη των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει υποστελεχωμένα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πιο τρανταχτή περίπτωση είναι η αδυναμία έκδοσης οριστικής σύνταξης, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν και τα πέντε χρόνια!

Την υποχρέωση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την εμφάνισε σαν «κοινωνική πολιτική», μιλώντας σε εκδήλωση-φιέστα του υπουργείου Εργασίας για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ και τη λειτουργία 1555.

«Μας έλεγαν προεκλογικά οι πολίτες "αλλάξτε το κράτος", αυτό ακριβώς κάνουμε», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε πως «πρώτα και πάνω από όλα είναι ο πολίτης, η εξυπηρέτησή του και ο απαραίτητος σεβασμός τον οποίο οφείλουμε να του δείξουμε». Ωστόσο, ο «απαραίτητος σεβασμός» δεν μπορεί να εξαντλείται απλά και μόνο στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που στη συντριπτική πλειοψηφία ζουν με συντάξεις φτώχειας, όπως και στους ανέργους ο «απαραίτητος σεβασμός» δεν μπορεί να είναι ένα επίδομα-ψίχουλα που δίνεται μάλιστα σε 1 στους 10.

«Τελικά, ο ορισμός της προόδου είναι σχετικά απλός. Πρόοδος -στο δικό μου το μυαλό- είναι να μη συμβιβάζεσαι με την κατεστημένη λογική ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και η δική του κυβέρνηση βαδίζει με την «κατεστημένη λογική» που θεωρεί πρόοδο την καθήλωση μισθών και συντάξεων στο όνομα των αντοχών της οικονομίας που έχει και παραέχει μόνο για κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν κατά καιρούς εγκαινιάσει τηλεφωνικές γραμμές και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, αλλά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκαν.   

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου