Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ «Η μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση είναι ο λαός» (VIDEO)


 
 

«Η μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση είναι ο λαός, που μπορεί να οργανωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του», σημείωσε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στο «Kontra Channel», το βράδυ της Πέμπτης.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι η στάση του ΚΚΕ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ήταν «ομοφοβική», ο Κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ενώ έχει καταθέσει και πρόταση για αυστηροποίηση των ποινών για τη βία εναντίον ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Επισήμανε ωστόσο πως το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο γιατί οδηγεί στην άκρατη εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας και καταργείται το δικαίωμα των παιδιών στο να απολαμβάνουν όσα απορρέουν από τη σχέση πατρότητας - μητρότητας.

Σε ερώτηση για το αν η στάση αυτή θα στοιχίσει στο Κόμμα εκλογικά, ο Κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως για το ΚΚΕ δεν αποτελεί κριτήριο ορθότητας η ψήφος, αλλά οι συλλογικά και επιστημονικά επεξεργασμένες θέσεις. Υπενθύμισε μάλιστα το 2012, όταν το ΚΚΕ έχασε τις μισές ψήφους επειδή προειδοποίησε για τις ψευδαισθήσεις που έσπερνε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά οι θέσεις του δικαιώθηκαν.

Επισήμανε εξάλλου ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με τον λαό και τη νεολαία επιβεβαιώνονται στην πράξη, μέσα από τη μαζική δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στους αγώνες.

Σε ερώτηση σχετικά με το «κράτος δικαίου», ανέφερε πως το ΚΚΕ δεν χρησιμοποιεί αυτή την έννοια γιατί το κράτος είναι ταξικό και εκ των πραγμάτων είναι άδικο, ενώ συμπλήρωσε πως ο λαός ζει στο πετσί του τι σημαίνει «κράτος δικαίου» όταν έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια, τη φτώχεια και την καταστολή.

«Τα δικαιώματα παλεύονται στον δρόμο» τόνισε ο Κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε πως «η μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση είναι ο λαός που μπορεί να οργανωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ο Κ. Ιωαννίδης είπε ότι η μαζική αντίθεση στο νομοσχέδιο φαίνεται στους δρόμους, με τα μεγάλα συλλαλητήρια εδώ και πολλές εβδομάδες, που δείχνουν ότι η αντίσταση δεν «ξεφουσκώνει».

Πρόσθεσε πως οι φοιτητές έχουν δίκιο να αντιδρούν στο νομοσχέδιο καθώς η κυβέρνηση κάνει νόμο την αδικία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αντί για ελάχιστη βάση εισαγωγής βάζει ελάχιστη βάση πληρωμής, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου