Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς (VIDEO)


 
 

Συγκέντρωση και πορεία για την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης, Σωματεία και φορείς, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, σε εργατική λαϊκή γειτονιά που το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν μάχες για να εμποδιστούν εξώσεις οικογενειών από την πρώτη κατοικία τους.

Μετά από κάλεσμα των Σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων - Μενεμένης, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Επταλόφου. Εκεί, εκπρόσωποι των φορέων διαμήνυσαν ότι η επίθεση από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds δεν θα γίνει ανεκτή.

Κάλεσαν το λαό, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους λαϊκούς φορείς να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαικής κατοικίας. Να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσει κάθε προσπάθεια αρπαγής λαϊκών σπιτιών.

Με σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός» και «Φρένο στο γκάζι των πλειστηριασμών, αγώνας και υπεράσπιση των λαϊκών σπιτιών», πραγματοποίησαν πορεία στις γειτονιές των Αμπελοκήπων.

Μαχητικά σάλπισαν ξεσηκωμό και κλιμάκωση της πάλης με την απεργία στις 28 Φλεβάρη, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου