Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καταγγέλλουν την απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Την απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης από την εταιρεία «Χριστοφορίδη» καταγγέλλουν εργατικά σωματεία και απαιτούν ανάκληση της απόλυσης.

Η συγκεκριμένη εργοδοσία προχώρησε στο κλείσιμο της παλιάς και στη δημιουργία καινούργιας εταιρείας με το ίδιο αντικείμενο. Και ενώ προσέλαβε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσε, «όλως τυχαίως» άφησε εκτός την πρόεδρο του Συνδικάτου Ξύλου.

«Φαίνεται για μία ακόμα φορά ότι την εργοδοσία την ενοχλεί η οργάνωση των εργατών, που σημαίνει δυνατά σωματεία που διεκδικούν αυξήσεις μισθών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, ΣΣΕ. Δεν θέλουν στα πόδια τους τα συνδικάτα, για να αλωνίζουν και να μπορούν ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς να σηκώνουν κεφάλι, σε συνθήκες γαλέρας», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία. Και απαιτούν να παρθεί πίσω η απόλυση της προέδρου του σωματείου, να μη θιγούν τα δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων που προσλήφθηκαν ξανά στην καινούργια εταιρεία.

Το κείμενο υπογράφουν τα Σωματεία: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού Κ. Μακεδονίας, Εργαζομένων στην «Pfizer Hellas», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Γραφικών Τεχνών - Χάρτου - Τύπου Κ. Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Υποδηματοποιίας Κ. Μακεδονίας, ΣΕΤΕΠΕ.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου