Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ολονύκτια διαμαρτυρία τη Δευτέρα σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο

 

«Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», απαιτούν ενώνοντας τις φωνές τους με τους συμφοιτητές σε όλο τον κόσμο

 

Σε ολονύκτια διαμαρτυρία σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο προχωρούν τη Δευτέρα 13 Μάη Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, ενώνοντας τις φωνές τους με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από όλο τον κόσμο που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Το ραντεβού στην Αθήνα είναι στις 8 μ.μ. στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεντρώσεις οργανώνονται την ίδια μέρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού στον Λευκό Πύργο δίνεται από τις 7 μ.μ., ενώ το πρωί της ίδιας μέρας οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις μέσα στις σχολές.

«Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα - Παλαιστίνη - Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία!», είναι το μήνυμα των Φοιτητικών Συλλόγων, που στο κάλεσμά τους τονίζουν τα εξής:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον "στραγγαλισμό" της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες "αυτοάμυνα" την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Εχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στον δρόμο, να φωνάξεις!», τονίζεται στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων, που απαιτούν άμεσα:

  • «Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Υδρα".
  • Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!».
Ριζοσπάστης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου