Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Οι λαοί της Ευρώπης στηρίζουν τη δίκαιη πάλη του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη γενοκτονία από το Ισραήλ (VIDEO)

 

 
 

Στη συζήτηση για τον «Πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

«Η γενοκτονία  του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα δεν έχει τέλος. Το Ισραηλινό κράτος και ο στρατός του έχει σκοτώσει πάνω από 40.000 ανθρώπους, αμάχους, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, και ο λαός της μαστίζεται από την πείνα, τη δίψα και τις ασθένειες.

Η βαρβαρότητα του κατοχικού κράτους συνεχίζεται και στη Δυτική Όχθη. Αποδεικνύεται ότι εξαρχής στόχος του ήταν ο βίαιος εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, η διατήρηση κι επέκταση της κατοχής, η ματαίωση ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτους.

Αυτή τη θηριωδία υποστηρίζει η ΕΕ, και οι σύμμαχοί της, με όλους τους τρόπους. Πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, συνεχίζοντας τις επιδοτήσεις από ευρωενωσιακά προγράμματα ισραηλινών εταιρειών κατασκευής όπλων.

Οι λαοί της Ευρώπης, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις της ΕΕ, στέκονται με το μέρος του δίκιου. Υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και της δίκαιης πάλης του για άμεση κατάπαυση πυρός και παύση των επιχειρήσεων σε Γάζα και Δυτική Όχθη, για Παλαιστίνη λεύτερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα του λαού της, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου