Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ Προετοιμάζεται επίθεση στο Ιράν, συνεχίζονται οι σφαγές σε Γάζα και Λίβανο, βομβαρδίστηκε η Δαμασκός


Πηγή: Associated Press

Συνεχίζοντας με τις «ευλογίες» και τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να σπρώχνει στον όλεθρο όλη τη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι θα επιτεθεί στο Ιράν «τη στιγμή που θα κριθεί κατάλληλη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι παραδέχθηκε εξάλλου ότι οι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν, μεταξύ άλλων, βάσεις του στρατού και της αεροπορίας, υποστήριξε όμως ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν «δεν παρεμποδίζουν την αποτελεσματικότητα της αεροπορίας». Αξίζει να σημειωθεί πώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίαζε το γεγονός ότι βάσεις του στρατού και της αεροπορίας δέχτηκαν πλήγματα. Άλλωστε όπως αναφέρουν και οι Times of Israel, σχετικά με τα αποτελέσματα των πληγμάτων του Ιράν, "οι ακριβείς τοποθεσίες τέτοιων επιπτώσεων και ζημιών απαγορεύεται να δημοσιευτούν από την λογοκρισία που επιβάλει ο Ισραηλινός στρατός".

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μπ. Νετανιάχου είναι σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του Ισραήλ και σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και τους "συμμάχους" για την σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράν, που θα σύρει περαιτέρω στην άβυσσο ολόκληρη την περιοχή και τους λαούς της.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν πηγές του Ισραήλ και των ΗΠΑ η επίθεση σε βάρος του Ιράν θα γίνει την "κατάλληλη στιγμή", ενώ διαρρέεται επίσης πως στο στόχαστρο του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα βρεθούν υποδομές του Ιράν, όπως εξέδρες φυσικού αερίου ή πετρελαίου ή ακόμα και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Την ίδια στιγμή το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και την εισβολή στον Λιβάνο, ενώ πριν λίγη ώρα το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δαμασκό της Συρίας, με πρώτο απολογισμό δύο νεκρούς.

Mεγάλη Βρετανία: μέσω της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι

της Κύπρου η στήριξη στο κράτος - δολοφόνο

Με ανάρτησή του στο X το Υπουργείο Άμυνας της Μ.Βρετανίας, σχετικά με την στήριξη που παρείχε στο Ισραήλ στην αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων, δήλωσε πώς ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Η ομολογία έρχεται να επιβεβαιώσει τον επικίνδυνο ρόλο που παίζουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, που αυτομάτως γίνονται στόχος αντιποίνων, ιδιαίτερα τώρα, σε φάση μεγάλης κλιμάκωσης του πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Ιράν: προειδοποιεί με σκληρή απάντηση σε νέα επίθεση των Ισραήλ-ΗΠΑ

Στα σχέδια των ΗΠΑ, Ισραήλ και των "συμμάχων" απάντησαν σήμερα αξιωματούχοι του Ιράν. Ο Ιρανός στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί δήλωσε ότι το Ιράν να επαναλάβει την πυραυλική του επίθεση με «πολλαπλασιασμένη ένταση» εάν το Ισραήλ απαντήσει στο έδαφός του.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν περιοριστεί από την Αμερική και την Ευρώπη και σκοπεύει να συνεχίσει τέτοια εγκλήματα ή να κάνει οτιδήποτε κατά της κυριαρχίας ή της εδαφικής μας ακεραιότητας, η επιχείρηση [της Τρίτης] θα επαναληφθεί με πολύ μεγαλύτερο μέγεθοςκαι θα χτυπήσουμε όλη τους την υποδομή», είπε ο Μπαγκερί.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Πεζεσκιάν, αναχωρώντας για προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κατάρ, δήλωσε πώς «εάν το Σιωνιστικό καθεστώς δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις».

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι με δηλώσεις του κατηγόρησε την Τετάρτη για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή τις «ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» που «υποστηρίζουν ψευδώς ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου