Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Η σωστή πλευρά

 


Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» αποθεώνουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο για τον έναν χρόνο πολέμου στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή.

Η αναγνώριση του «δικαιώματος» του Ισραήλ να δολοφονεί και να τρομοκρατεί τους Παλαιστίνιους και τους άλλους λαούς, να επεκτείνει την κατοχή και να επιτίθεται μαζί με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του σε όποιον αντιδρά, δεν είναι μόνο κολυμπήθρα για τα στυγερά εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου.

Είναι και η πλήρης αντιστροφή των ρόλων θύτη και θύματος, με το Ισραήλ να παρουσιάζεται ως ο «αδικημένος», που δίνει μάχη επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον, ενώ ο Παλαιστινιακός και οι άλλοι λαοί είναι οι θύτες (!) που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, ακόμα και την ύπαρξη του κράτους - τρομοκράτη.

Το παραμύθι τους όμως δεν έχει δράκο: Το κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη (οικονομική, στρατιωτική, πολιτική) των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι ο μακελάρης της Μέσης Ανατολής, δύναμη κατοχής και θύτης των άλλων λαών. Αλλά και του δικού του λαού, τον οποίο καταδικάζει να ζει σε μόνιμο τρόμο και πόλεμο, ενώ σήμερα τον εκβιάζει να στηρίξει τα πολεμοκάπηλα σχέδια για να πάρει τάχα πίσω τους ομήρους.

Τι είπαν λοιπόν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την 7η Οκτώβρη 2023;

Σαν να μην υπήρξαν ποτέ 70 χρόνια κατοχής και πολέμου, σαν να μην μίλησε ποτέ ο Νετανιάχου για προμελετημένο «πόλεμο αναγέννησης του Ισραήλ», σαν να μην δολοφονήθηκαν 42.000 Παλαιστίνιοι, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει ως «τρομοκρατία» την πάλη του Παλαιστινιακού λαού και χαρακτηρίζει την 7η Οκτώβρη απαρχή της «επικίνδυνης κλιμάκωσης» στην περιοχή!

Στρώνει ταυτόχρονα τον δρόμο για μεγαλύτερη καταστολή και κυνήγι μαγισσών, απειλώντας ότι «δεν είναι ανεκτή» η «ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού», τον οποίο ταυτίζει με την καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ και την έκφραση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Στον έναν χρόνο πολέμου αναφέρθηκε σε άρθρο του και ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης. Οπως η κυβέρνηση, προτάσσει κι αυτός «το δίκαιο αίτημα του Ισραήλ για ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του», ενώ ξεπλένει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ, γράφοντας ότι «η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς (...) άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Μέση Ανατολή»!

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ φορτώνουν ξεδιάντροπα στους Παλαιστίνιους και στον αγώνα τους για ελευθερία το μακελειό που κορυφώνεται εδώ και 12 μήνες σε όλη την περιοχή!

Το ίδιο κάνει και η Δούρου, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει σε ανάρτησή της: «Ενας χρόνος μετά από την τρομοκρατική, βάρβαρη, απόλυτα καταδικαστέα σφαγή 1.139 αμάχων Ισραηλινών από τη Χαμάς, που άλλαξε δραματικά τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και που προκάλεσε τη σημερινή γενοκτονία στη Γάζα». Ενοχος κι εδώ ο Παλαιστινιακός λαός!

Συμπληρώνοντας το καρέ του «όλου ΣΥΡΙΖΑ», που επί κυβέρνησής του η συνεργασία με τον «Μπίμπι» (Νετανιάχου) πέρασε σε άλλη πίστα, ο Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς καταγγέλλει τον «εγκληματία Νετανιάχου» και την «ακροδεξιά κυβέρνησή του», ότι περίπου ...επινόησαν τον πόλεμο (!) με στόχο την «πολιτική επιβίωσή του».

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, είχε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, όπως η εκλογή νέου αρχηγού, και δεν έκανε ούτε δήλωση για τον έναν χρόνο πολέμου. Ενώ η κατά τ' άλλα λαλίστατη Ελληνική Λύση, που προέβαλε παλιότερα το Ισραήλ ως κράτος - «μοντέλο», κατάπιε κι αυτή τη γλώσσα της.

Τι «έλαμψε διά της απουσίας» απ' όλους, είτε μίλησαν, είτε σιώπησαν; Οποιαδήποτε αναφορά σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τον βρώμικο ρόλο τους στο αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής. Όπως και το αίτημα να απεμπλακεί εδώ και τώρα η χώρα μας από τον πόλεμο.

Αντίστροφα, περίσσεψε το «ξέπλυμα» της ΕΕ, την οποία παρουσιάζουν όλοι ως «άτολμη» να παρέμβει, και όχι ως ιμπεριαλιστική δύναμη που συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ. Περίσσεψαν τέλος τα ανέξοδα ευχολόγια για «κατάπαυση του πυρός», για «ειρήνη» και για «ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους», ενώ κρατούν ανεκτέλεστη στα συρτάρια τους την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για την αναγνώρισή του από το 2015.

«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά», λέει το σύνθημα και σ' αυτήν στάθηκε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. Στηρίζοντας αταλάντευτα τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, πρωτοστατώντας στην έκφραση της αλληλεγγύης, αλλά κυρίως της οργανωμένης πάλης του λαού. Της μόνης που μπορεί να δώσει διέξοδο προς όφελός του από τον πόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια την αστική τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τετάρτης 9 Οκτώβρη 2024.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου