Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Αρ. Πορτοσάλτε: Συνειδητός ψεύτης σε αντιΚΚΕ παραλήρημα (VIDEO)

 

 
 

Ο Άρης Πορτοσάλτε αφιέρωσε σήμερα αρκετό χρόνο στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» για να χυδαιολογήσει εναντίον του ΚΚΕ.

Αφορμή για τις «ενοχλήσεις» και τα ψεύδη που αναπαρήγαγε ήταν η νέα -είχε προηγηθεί και άλλη 48ωρη από την Τρίτη έως τη Τετάρτη το βράδυ- 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες.

Είπε λοιπόν πως «όπου βλέπετε απεργίες, από δω από κει, είναι όπου έχει, όπως σας έλεγα και προχθές, την ηγεσία του συνδικαλιστικού σωματείου το ΚΚΕ».

Τον Πορτοσάλτε δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για ασχετοσύνη. Ξέρει ότι τις απεργίες τις αποφασίζουν τα σωματεία και μάλιστα αυτό γίνεται και σε σωματεία και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ηγεσία των οποίων δεν βρίσκεται η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ. Ο δημοσιογράφος του «ΣΚΑΪ» ξέρει πολύ καλά ποιες δυνάμεις και με τι όρους διοικούν την ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία). Δεν πρόκειται για δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ. Άρα είναι συνειδητά ψεύτης για ακόμη μία φορά.

Το ΚΚΕ προφανώς στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών ναυτεργατών. Άλλωστε αυτά αφορούν τους ναυτεργάτες, αλλά και τους νησιώτες που στερούνται συχνής, ασφαλούς και φτηνής ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Αφορά και όσους θέλουν να ταξιδέψουν. Τώρα ξαφνικά ο Πορτοσάλτε το ρίχνει στο «μοιρολόι», στο όνομα όσων θέλουν να φύγουν για 3ήμερο, αλλά ο ίδιος δεν έδωσε δεκάρα ένα ολόκληρο καλοκαίρι που οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εκτοξεύτηκαν μαζί με όλες τις τιμές.

Ο λαός, οι ναυτεργάτες, οι νησιώτες, η μεγάλη πλειοψηφία ακόμα και όσων θέλουν να ταξιδέψουν ταλαιπωρούνται κάθε ημέρα από τη δίψα των εφοπλιστών για περισσότερα κέρδη!

Ενδεικτικό του πανικού του «απεργοφάγου» Πορτοσάλτε είναι ότι ακόμα και όταν το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή όπου συμπαρουσιάζει ο «δημοσιογράφος», ο ίδιος επιχειρούσε με παιδαριώδη τρόπο να μην αφήσει τον Γ. Γκιόκα, εκπρόσωπο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, να μιλήσει!

Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Να ακούγεται η φωνή και τα ψέματα των εφοπλιστών και των αυλικών τους, αλλά όχι η αλήθεια και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αν και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε απεργία πολλοί κλάδοι εργαζομένων (λιμενεργάτες, μεταλλεργάτες, ντελιβεράδες, υγειονομικοί, οικοδόμοι, μηχανικοί, ναυτεργάτες, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δάσκαλοι κ.ά.), ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν προσκλήθηκε να μιλήσει ως εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσής του «στο σπίτι τού» (έτσι περιέγραψε ο Πορτοσάλτε τον «ΣΚΑΪ»).

Εκβιασμός απέναντι στην κοινωνία δεν είναι μία απεργιακή κινητοποίηση, αλλά το «κόψτε τον λαιμό σας» που απαντάνε η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές στα δίκαια αιτήματα νησιωτών και ναυτεργατών.

Εκβιασμός απέναντι στην κοινωνία δεν είναι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα προστασίας της ζωής τους στους χώρους δουλειάς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, αλλά τα «άδεια κρατικά ταμεία» που επικαλούνται υπουργεία και εργοδοτικές ενώσεις όταν πρόκειται για τις ανάγκες των εργαζομένων. Γιατί τα ίδια ταμεία είναι πάντα γεμάτα όταν πρόκειται για προνόμια και ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ενεργειακούς κολοσσούς. Τα ταμεία είναι πάντα γεμάτα όταν είναι να δοθούν δισεκατομμύρια σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και στις πολεμικές βιομηχανίες.

Τη ζωή του λαού δεν τη διαταράσσει το ΚΚΕ, ούτε οι απεργίες των εργαζομένων. Τη διαταράσσει η πολιτική που υπερασπίζεται νυχθημερόν ο Πορτοσάλτε.

Ενημερώνουμε ότι στις 20 Νοεμβρίου έχει πανεργατική πανελλαδική απεργία. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί για την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Ο κος Πορτοσάλτε έχει 26 ημέρες από σήμερα να σκεφτεί να πει και τίποτα καινούριο μέχρι τότε.

ΥΓ: Δυστυχώς για τον Πορτοσάλτε και τους εφοπλιστές, τα καράβια για να κινηθούν χρειάζονται τους εργάτες. Αν θέλει ο κος Πορτοσάλτε να δει «να φεύγουν καράβια στο γιαλό», ας πάει να τα βάλει μπρος με τους υπόλοιπους αυλικούς των εφοπλιστών... Εμείς θα του γνέφουμε «στο καλό» σε τέτοια περίπτωση.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου