Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Ο κόσμος δεν θέλει λεφτά ή δουλειές, θέλει αξιοπρέπεια!!!

«Το ότι θα έχουμε μία σχέση και ότι θα ελεγχόμαστε από τους θεσμούς αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θέλουμε να ανεχθούμε αλλά και κάτι που επιδιώκουμε» τόνισε μιλώντας στο Bloomberg ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το μοναδικό πράγμα που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια "και αυτό τους το έχουμε δώσει" υποστήριξε. 
Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως καταστροφικό για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έναν στόχο για πρωτογενές πλεονάσματα άνω του 1,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα 5-7 έτη. Ακόμη, συνέδεσε ευθέως την ανάκαμψη της οικονομίας με την αποπληρωμή των πιστωτών της χώρας.

Τι είναι μια ανθρωπιστική κρίση μπροστά στη δημοσιονομική σταθερότητα;


Τι είναι μια ανθρωπιστική κρίση μπροστά στη δημοσιονομική σταθερότητα; 

Γράφει ο 2310net //
Πως το λέει η τελευταία πρόταση των ελληνικών προτάσεων προς τους θεσμούς; «Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πλάνο για να: [ …] Εξασφαλίσει ότι η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».
Αυτός  ο ωμός κυνισμός, η απανθρωπιά και ο κανιβαλισμός που αποτυπώνεται στο εν λόγω κείμενο, δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το σύστημα στο οποίο ζούμε και πέρα από αυτό δεν μπορούμε να φανταστούμε την ύπαρξή μας. Τι σου λέει αυτή η πρόταση; Θα ήθελα να αντιμετωπίσω την ανθρωπιστική κρίση, θα προσπαθήσω να το κάνω, αλλά αν δω ότι αυτή η προσπάθεια μου μπορεί να επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία θα σταματήσω.
Από τότε που ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να «παίξει» επικοινωνιακά και πολιτικά με τις λέξεις «ανθρωπιστική κρίση». Μάλιστα τα ρεπορτάζ  λένε ότι αυτές τις λέξεις ήθελε να τις εντάξει στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup όπου συνάντησε την σθεναρή αντίσταση του Σόιμπλε ή του Ντάισεμπλουμ, δεν θυμάμαι, άλλωστε λίγη σημασία έχει. Η κατάσταση στη χώρα σίγουρα είναι τραγική. Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί «ανθρωπιστική κρίση» ή αν ο όρος αυτός ταιριάζει περισσότερο σε πιο χαρντκορ καταστάσεις (σεισμούς, πολέμους, τυφώνες, Αφρική κτλ.).

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το ακατάλληλο νερό σε οικισμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης



Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων



Θέμα: Ακατάλληλο νερό σε οικισμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.



Επανέρχεται το σοβαρό θέμα του ακατάλληλου νερού σε οικισμούς του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες της Λητής, του Δρυμού, του Μελισσοχωρίου και του Πεντολόφου, ανιχνεύθηκε έπειτα από ανάλυση δειγματοληψίας που πραγματο­ποιήθηκε στις 16.02.2015, υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών. Η Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου (Δ.Ε.Υ.Α.Ω.)  εξέδωσε ανακοίνω­ση, σύμφωνα με την οποία το νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση και για μαγείρεμα.

Να σημειώσουμε ότι οι περιοχές αυτές δεν ανήκουν στο δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ. και υδρεύονται από γεωτρήσεις, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Ω. η υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά οφείλεται στη μεγάλη βροχόπτωση και στις πλημμύρες, το νερό των οποίων απορροφήθηκε από τον υδροφόρο ορίζοντα παρασύροντας νιτρικά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αντιμετωπίζουν το οξυμένο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού, ενώ παράλληλα εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αναμονή οριστικής λύσης του προβλήματος.

Η ανακοίνωση από την πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης, σύναψης σύμβασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόσο για την πραγματοποίηση των αναλύσεων όσο και για την αναζήτηση λύσεων σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, δεν μπορεί να λύσει οριστικά το σοβαρό αυτό πρόβλημα και παρά το γεγονός ότι το θέμα της υδροδότησης με πόσιμο νερό αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας, δεν έχουν παρθεί όλα αυτά τα χρόνια τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του.

Και σε αυτή την περίπτωση ακαταλληλότητας του νερού, ευθύνη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις που υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., αντιμετωπίζουν τους υδάτινους πόρους και το πόσιμο νερό ως εμπόρευμα, με στόχο όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών αλλά των συμφερόντων του κεφαλαίου.



Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου με πόσιμο, υγιεινό νερό, χαμηλής τιμολόγησης.



Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής



Ελένη Γερασιμίδου