Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»

 

 

Καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία μέσα στην πανδημία

 


«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»

Αυτή ακριβώς την λαϊκή παροιμία έρχεται να επιβεβαιώσει η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, υλοποιώντας τις βάρβαρες αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις ΕΕ και κυβέρνησης.

Μέσα στη χειρότερη στιγμή της όξυνσης της πανδημίας του covid-19, τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στον δήμο μας, και σε μια περίοδο που θα έπρεπε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια αραίωσης και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η διοίκηση του δήμου προσπαθεί με εξπρές διαδικασίες να καταργήσει και να συγχωνεύσει τέσσερις σχολικές μονάδες νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, δύο μόλις ημέρες πριν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη αύριο 4/11/20) και μέσα σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας (για να μην μπορεί να υπάρξει καμιά αντίδραση) ζητάει, με εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, την κατάργηση δύο νηπιαγωγείων (του 15ου Νηπιαγωγείου Συκεών και του 3ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης) και τη συγχώνευσή τους μέσα σε άλλα νηπιαγωγεία.

Όχι στο πισωγύρισμα του συνδικαλιστικού νόμου - Αγώνας για αχρήστευση των αντεργατικών νόμων


Από πανελλαδική πανοικοδομική απεργία το 1991 
Από πανελλαδική πανοικοδομική απεργία το 1991

 

* Του Κυριάκου Κερασουνλή, πρώην προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς...» Κώστας Βάρναλης

Διαρροές, δηλώσεις και δημοσιεύσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για την αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 από τη σημερινή κυβέρνηση.

Κι αυτό στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της παραγωγής και των "δικαιωμάτων" των εργαζόμενων. Φυσικά δεν περιμένουμε ντροπή από τους ιθύνοντες γι' αυτή την απάτη. Υπηρετικό προσωπικό της μεγαλοεργοδοσίας είναι, τα αφεντικά τους υπηρετούν και σα συνειδητή πρωτοπορία του κεφαλαίου, κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους στο ρόλο του συλλογικού καπιταλιστή που έχουν αναλάβει. Η δημοκρατία τους είναι η ασυδοσία των εργοδοτών και το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ο λαός -για τους κρατούντες- είναι για να διαλέγει κάθε 4 περίπου χρόνια ποιος θα τον τσαλαπατά και θα τον προσφέρει γονατισμένο στις ορέξεις και απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία. Δημοκρατία για μια ασήμαντη μειοψηφία και δικτατορία σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και του λαού. Δεν φτάνουν οι μισθοί πείνας και τα ημερομίσθια των 600 ευρώ το μήνα που καθιερώθηκαν χρόνια τώρα. Δεν φτάνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που ζουν στην αθλιότητα, τώρα τους προσφέρουν οι ανέντροποι και αδίσταχτοι δώρο στους εργοδότες σκλάβους με 200 ευρώ το μήνα.

Xιλιάδες ψήφοι για τον κομμουνιστή υποψήφιο Κρις Χελάλι στο Βερμόντ – Στο 1% η καταγραφή του στις κάλπες

 


Όλα αυτά χωρίς πρακτικά καμία προβολή από τα μίντια, και φυσικά χωρίς την αφειδώλευτη οικονομική στήριξη επιχειρηματιών των μέινστριμ υποψηφίων.

Σε μια αναμέτρηση που “κοκκινίζει” το χάρτη των ΗΠΑ, ένα νέο καθόλου καλό στα αμερικανικά συμφραζόμενα φυσικά, κι όπου συνολικά η ψήφος μεγάλου μέρος των πολιτών είναι συντηρητικότερη και από το 2016 (ακόμα και αν δεχτεί κανείς ότι ο Μπάιντεν εκφράζει κάποιου είδους “προοδευτική” επιλογή, πράγμα εντελώς αμφίβολο), ένα από τα ελάχιστα καλά νέα είναι η εκλογική επίδοση του Κρις Χελάλι, με την πραγματικά ιστορική του υποψηφιότητα για το Κογκρέσο ως μέλος του ΚΚ Κομμουνιστών ΗΠΑ στο Βερμόντ.

Με «σπασμένα φρένα» το αντιλαϊκό κρεσέντο για το κεφάλαιο


...και «μαγική εικόνα» για την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης

 

Eurokinissi

Μαύρες μέρες για το λαό προδιέγραψε για το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για τη νέα έξαρση της πανδημίας, αλλά και την επιτάχυνση του αντιλαϊκού κρεσέντο για να φορτωθεί η καπιταλιστική κρίση στο λαό.

Είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους βουλευτές του, πως «έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει (...) θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη», το γνωστό κυβερνητικό παραμύθι, την ώρα που αναστέλλουν εξωτερικά ιατρεία και προγραμματισμένα χειρουργεία, μετατρέποντας το σύστημα Υγείας σε «σύστημα μιας νόσου». Σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι «έχουν προσληφθεί χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές, σε πρώτη φάση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να αντιμετωπίσουμε τα κατεπείγοντα προβλήματα της πανδημίας», παραδεχόμενος ανοιχτά ότι πηγαίνει σε πρόσκαιρα «μπαλώματα», πίσω από τις μεγάλες ανάγκες, αντί για μόνιμες προσλήψεις.

Χαστούκι

 

  Πηγή: Eurokinissi

Η μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων έως και 80% στα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της κυβέρνησης, αποτελεί μια ακόμα κυνική ομολογία ότι το «θωρακισμένο σύστημα Υγείας απέναντι στην πανδημία» είναι παραμύθι για μικρά παιδιά.

Οτι στο οκτάμηνο που πέρασε από την έναρξη της πανδημίας, και παρά τη σχετική ύφεση για μερικούς μήνες, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας, ενώ ήξερε ότι το δεύτερο κύμα ήταν αναπόφευκτο. Αν λοιπόν το σύστημα «αντέχει», τότε γιατί σταματούν τα τακτικά χειρουργεία; Γιατί τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε «μιας νόσου»;

Το σύστημα Υγείας όχι μόνο δεν είναι σε «πλήρη ετοιμότητα» να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση από τη σταθερή έξαρση των κρουσμάτων, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιδεινώνονται οι υπηρεσίες Υγείας συνολικά για τον λαό, στο έδαφος της πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις.