Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Αίσχος! Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωράει ακόμα και φασιστοειδή!

 

 

Στο δημοσιευμένο πρόγραμμα της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Ελευσίνα, διαπιστώνουμε ότι αφηγητής και εκφωνητής σε κεντρικό δρώμενο θα είναι πρώην υποψήφιος βουλευτής με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Το γεγονός αυτό έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλοντας τάχα να εμφανιστεί ότι βάζει εμπόδια στη δράση των Χρυσαυγιτών και άλλων φασιστοειδών, φέρνει τροπολογία που αναπαράγει την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων εξισώνοντας τον φασισμό με τη ριζοσπαστική και κομμουνιστική ιδεολογία και δράση.

Τώρα το facebook λογοκρίνει και τον “υποκινητή” Νίκο Γκάτσο!

 

 ΑΠΟ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Παρασκευη 3 Φεβρουαριου 2023 

 

 

Το είδαμε κι αυτό! 

Το facebook λογοκρίνει, πλέον, και τον μεγάλο ποιητή μας Νίκο Γκάτσο, κατεβάζοντας αναρτήσεις με στίχους του, καθώς τον κατατάσσει εκτός των… κανόνων της πλατφόρμας με την κατηγορία ότι υπέπεσε στο αδίκημα της “βίας” και της “υποκίνησης” σε βία! 

Συγκεκριμένα, μέλος της ομάδας Μπογιόπουλος Νίκος απέστειλε στην ομάδα τους στίχους του Νίκου Γκάτσου

“Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους”

Οποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Πού το στηρίζουμε αυτό;

 

Ο λαός χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, γιατί όποια κι αν είναι αυτή, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες.

Οι ανάγκες του κεφαλαίου για διαρκώς μεγαλύτερα κέρδη, πιο «αποδοτικές» επενδύσεις, φτηνότερη εργατική δύναμη και αύξηση της παραγωγικότητας είναι τα «βάθρα» της πολιτικής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.

Ολα αυτά όμως συγκρούονται με τις ανάγκες του λαού να δουλεύει και να ζει με αξιοπρέπεια, να απολαμβάνει καλούς μισθούς και σύγχρονους όρους εργασίας. Να μη σκέφτεται τι θα απογίνει αν αρρωστήσει, επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώσει. Να μη φοβάται μην πνιγεί σε μια νεροποντή, επειδή το κράτος δεν προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του.

Ακόμα και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι «δεν έχουμε καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα»! Και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Γεωργιάδης, λέει ότι «Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα μείζονα. (...) Αρα αυτή η ευρύτερη συναίνεση έχει επιτευχθεί ήδη».

Κι αυτό ακριβώς αποτυπώνουν:

Ως και οι κάβοι

 

«Η κυβερνητική αλλαγή είναι πλέον επιβεβλημένη προκειμένου οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ να ενταχθούν ουσιαστικά, από μια προοδευτική κυβέρνηση, στο καθεστώς των ΒΑΕ». Ετσι κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τη μέρα που οι εργαζόμενοι της COSCO, με το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΣΕΒ για να εφαρμοστούν τα ΒΑΕ σε όλους τους λιμενεργάτες. Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι γνωστός για την υπονόμευση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, παραπέμποντας τη «σωτηρία» στην κυβερνητική εναλλαγή... Τα Βαρέα σε αυτό το τμήμα των εργαζομένων προβλέπονται από νόμους της περιόδου 2010 - 2012, όμως ούτε ένα τέτοιο ένσημο δεν κολλήθηκε από τότε, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ανάμεσά τους και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό: Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης των προβλητών στην COSCO, παρέδωσε σαν ...αμνοερίφια και τους εργαζόμενους, με τα γνωστά αποτελέσματα. Κατά τ' άλλα, μέχρι και οι ...κάβοι ξέρουν ότι η «διευκρινιστική εγκύκλιος» του 2018, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αρχική αποδοχή από την εταιρεία των ΒΑΕ, έγιναν κάτω από την πίεση των απεργιών των εργαζομένων, που βγήκαν τουλάχιστον πέντε φορές παράνομες, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής απ' όλες τις κυβερνήσεις. Ο κατάλογος λοιπόν είναι μεγάλος. Οπως και η πείρα των λιμενεργατών, για να γνωρίζουν ποιος δρόμος μπορεί να φέρει αποτελέσματα, ποιοι ήταν και θα είναι πάντα το στήριγμά τους στο λιμάνι.

Στα «μουλωχτά» για τα συμφέροντα της εργοδοσίας προωθείται η «Οδηγία για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες»

 

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την απαράδεκτη πρόταση των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο να μη συζητηθεί καν ούτε να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η έκθεση με τις τροπολογίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόταση Οδηγίας για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες. Αυτή η μεθόδευση στοχεύει στο να παραπεμφθεί απευθείας σε διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο για να συμφωνηθεί έτσι ένα νέο συμβιβαστικό κείμενο Οδηγίας με βάση τα «θέλω» της μεγαλοεργοδοσίας.

Πρόκειται για τη γνωστή πλέον άθλια τακτική όλων των πολιτικών ομάδων Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Πράσινων και «Αριστεράς» (GUE), ώστε σοβαρά νομοθετικά κείμενα να παραπέμπονται σε παζάρια με τις αστικές κυβερνήσεις, πίσω από κλειστές πόρτες. Επιδιώκουν έτσι να μένουν οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις στο σκοτάδι για τα αντεργατικά - αντιλαϊκά παζάρια, να αποτρέπονται ή να καθυστερούν οι λαϊκές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Οι άθλιες αυτές μεθοδεύσεις γίνονται εν κρυπτώ μόνο για τον λαό, όχι όμως για τα μονοπώλια και τα διάφορα λόμπι τους, που περιδιαβαίνουν διαδρόμους και γραφεία με γραμμένες, έτοιμες τροπολογίες που «σερβίρουν» στις αστικές κυβερνήσεις, επιτρόπους και ευρωβουλευτές για να τις παρουσιάζουν για δικές τους.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνονται στην Ουκρανία!

 

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΑΘΙΑΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Σε Κίεβο, Λβιβ, Χερσώνα, Οδησσό και αλλού αναλαμβάνει «δράση» η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιδραστικής ευρωενωσιακής αποστολής «EUAM Ukraine»

 

 
Για τα επόμενα επεισόδια στη βαθιά εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία ετοιμάζεται η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πλέον αναζητά και προσωπικό για τη στελέχωση σωμάτων που θα βρεθούν σε Κίεβο, Λβιβ, Οδησσό και Χερσώνα.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» και αφορά τη συμμετοχή της χώρας μας ακόμα και με προσωπικό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μετά τις αποστολές στρατιωτικού υλικού και τη διάθεση λιμανιών, αεροδρομίων και άλλων στρατιωτικών υποδομών για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών όπλων προς τη γραμμή του πυρός.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για την πρόσκληση που απευθύνει το υπουργείο Αμυνας σε στελέχη, μετά από «πρόσκληση της ΕΕ», για συνδρομή στην EUAM Ukraine. Πρόκειται για τη λεγόμενη «συμβουλευτική αποστολή της ΕΕ» στην Ουκρανία που έχει εγκατασταθεί στη χώρα από το 2014, μετά το πραξικόπημα, συμβάλλοντας στην εδραίωση της ευρωενωσιακής παρουσίας.

Στην ουσία, είναι «σώμα» που έχει σταλεί στην Ουκρανία για τη στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, που προέκυψε μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, και το οποίο αναλαμβάνει «στήριξη» στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας, ενισχύοντας την άγρια επίθεση στον ουκρανικό λαό. Η ίδια η EUAM αυτοσυστήνεται ως «αποστολή στην Ουκρανία» για την υποστήριξή της στην «επιβολή του νόμου», παρέχοντας «στρατηγικές συμβουλές», «κατάρτιση» και άλλα παρόμοια, στην ουσία κατασταλτικά μέσα.

Εκτός ραντάρ


 

Τις επόμενες 15 μέρες, δύο ΝΑΤΟικά αεροπλανοφόρα θα σταθμεύσουν στον Πειραιά, στη Σούδα, πιθανόν και στην Αλεξανδρούπολη. Οι επισκέψεις αυτές μόνο εθιμοτυπικές δεν είναι.

Παρά το θηριώδες μέγεθός τους, όμως, τα δύο αεροπλανοφόρα περνάνε κάτω από το ραντάρ της προεκλογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν και προωθούν από κοινού την πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στον επικίνδυνο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό.

Η συχνότητα τέτοιων «επισκέψεων» καθώς και οι τακτικές συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαιώνουν τον ρόλο της χώρας ως «αγκυροβολίου» των ΝΑΤΟικών και ως ορμητηρίου πολέμου, ειδικά μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία.