Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Θαυμάστε ανάπτυξη

Απο:  Χρυσές αυτ-απάτες
Δάσος Σκουριών, ρέμα Καρατζά 27-10-2013, Η ΄΄ανάπτυξη΄΄(τους) συνεχίζεται...
Σήμερα Κυριακή 27-10 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια πετυχημένη ειρηνική πεζοπορία στο βουνό Κάκκαβο με την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας.
Όπως μπορείτε να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια οι ΄΄αναπτυξιακές δυνάμεις΄΄ συνεχίζουν το έργο τους,  την καταστροφή δηλαδή του δάσους και της ευρύτερης  περιοχής. Αν και το βίντεο και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, είναι χρήσιμο για όσους δεν ξέρουν (με ή χωρίς εισαγωγικά) να κάνουμε δυο παρατηρήσεις.
1. Αυτή η καταστροφή αφορά την ευρύτερη περιοχή του Δάσους των Σκουριών στον Κάκκαβο (ρέμα Καρατζά κτλ) και βρίσκεται ακόμα στην ΄΄αρχή΄΄. Δηλαδή έχουνε να καταστρέψουνε ακόμα ...(΄΄αναπτύξουν΄΄ στην διάλεκτο της Ελ Ντοράντο Ελλην Χρυσός) 
2. Ακολουθούν σύμφωνα πάντα με τα σχέδια της Ελ Ντοράντο 
Φισώκα
Πιάβιτσα
Τσικάρα
και  μερικές δεκάδες ακόμα υποψήφιες θέσεις εξόρυξης σύμφωνα πάντα με την ίδια την εταιρεία σε μια ακτίνα λίγων μόνο χιλιομέτρων.
Φανταστείτε ΄΄ανάπτυξη΄΄ που μας περιμένει.......
 Εξάλλου ζούμε σε ένα από τα 5 μεγαλύτερα ΄΄ μεταλεφτικά πεδία στον κόσμο΄΄  όπως είχε πει κάποτε ένας ταπεινός υποστηρικτής αυτού του τύπου  ΄΄ανάπτυξης΄΄...


ΥΓ: Παρακαλούμε την αξιότιμη εταιρεία Ελ Ντοραντο  Ελληνικός Χρυσός εάν έχει την ευγενή καλοσύνη να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο τις άδειες που λέει πως υπάρχουν για όλα αυτά τα τερατουργήματα (΄΄αναπτυξιακά έργα΄΄) που κάνει και που κάποιοι που δεν μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο της ανάπτυξης,  λένε πως μερικά είναι παράνομα και χωρίς άδεια και κάποια άλλα  γίνονται  κατά παρέκκλιση των όρων των εκδοθεισών αδειών.
Αν δεν μπορούν να τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο, ας τις βάλουν τουλάχιστον ένθετο στα επόμενα μεταλεφτικά νέα...
Οι υπηρεσίες του  δήμου Αριστοτέλη, της περιφέρειας, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος κάποια ελεγκτική αρχή, έλεγξε ποτέ τα έργα και με ποια αποτελέσματα;

                                     
                                      
                                      

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ Ή ΤΟΝ ΟΗΕ!



ΜΕ (N)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ Ή ΤΟΝ ΟΗΕ
Τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιεί την πολιτική δράση όσων αντιτίθενται στις κυρώσεις που επιβάλλουν Διεθνείς Οργανισμοί κατά κρατών, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Μάλιστα, έχει ήδη ζητηθεί από τα κόμμα αυτά η απόσυρση της τροπολογίας με το αιτιολογικό ότι θέτει στο περιθώριο τις δράσεις πολιτικής διαφωνίας.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο άσχετο με το θέμα νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια των κρατουμένων, το απόγευμα της Παρασκευής (19/10), προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς «οι απείθαρχοι» και οι αλληλέγγυοι σε διάφορες χώρες και κινήματα θα διώκονται ακόμη και αν το εθνικό δίκαιο δεν θεωρεί έκνομες τις ενέργειές τους.
Η ποινή φυλάκισης σε περίπτωση που κάποιος «με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων, ή οργανισμών ή φυσικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ» ορίζεται στους έξι μήνες, «εκτός και αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι η ρύθμιση : «γεννά σοβαρά ζητήματα αφού δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις ου ΟΗΕ να αντιμετωπίζονται ως πεδίο που η παράβασή τους να ποινικοποιεί συμπεριφορές πολιτών».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης , ο οποίος σημείωσε ότι αν η τροπολογία ψηφιστεί κινδυνεύουν για παράδειγμα με φυλάκιση όσοι διαδήλωναν κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς από τη μεριά του τόνισε για το θέμα: «Θα έπρεπε να είχε συλληφθεί όλη η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ η οποία έσπασε το εμπάργκο των νατοϊκών και έδωσε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Βελιγράδι».
Με την (ν)τροπολογία αυτή σε άσχετο νομοσχέδιο η συγκυβέρνηση ποινικοποιεί την λαϊκή αντίδραση κόντρα στις ιμπεριαλιστικές – μιλιταριστικές επιδιώξεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιδιώξεις της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Με την τροπολογία ποινικά κολάσιμες θεωρούνται μέχρι και οι αντιϊμπεριαλιστικές διαδηλώσεις ή οι διαδηλώσεις κατά της ΕΕ.
 
πηγή: asimbibasto