Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Μετανάστες σε τιμή ... ευκαιρίας διαφημίζει δικηγορική εταιρεία!

 

«Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» απαντά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

 

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι (...) Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!»: Αυτό το αισχρό κάλεσμα απευθύνει μεγάλη δικηγορική εταιρεία στους πελάτες της, με email που αποστέλλει, διαφημίζοντας τις υπηρεσίες της στη «διεκπεραίωση» φθηνού εργατικού δυναμικού. Σε άλλα διαφημιστικά της μηνύματα αναφέρει: «Θέλετε να προσλάβετε άτομα για χειρονακτική εργασία και χαμηλό ημερομίσθιο; Τώρα μπορείτε... Αποκτήστε φθηνά εργατικά χέρια και καλύψτε τις ανάγκες της επιχείρησής σας».

Το διαφημιστικό αυτό του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου απευθύνεται μεταξύ άλλων σε κατασκευαστικούς ομίλους, για να τους «εφοδιάσει» με μετανάστες εργαζόμενους σε ...τιμή ευκαιρίας.

Η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία διαβεβαιώνει μέσα από το site της πως μπορεί να εξασφαλίσει τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή των μεταναστών εργατών στη χώρα μας και για να εργάζονται νόμιμα.

Χαρακτηριστικά, και χωρίς προσχήματα στον τίτλο της διαφήμισης, αναφέρεται:

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και παρακάτω: «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!».

Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

Πάνω από το 60% της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γάζας έχει καταστραφεί

 

Μια άλλη πλευρά του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ φωτίζει με ανακοίνωσή της η Αραβική Περιφερειακή Ομάδα στο Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Οπως σημειώνεται, «εν μέσω έντονων βομβαρδισμών, που δεν κάνουν διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων ή ανθρώπινης και πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά περισσότερες από 200 από τις 325 καταγεγραμμένες τοποθεσίες στη Γάζα που θεωρούνται εθνικής ή παγκόσμιας ιστορικής, αρχαιολογικής, φυσικής, θρησκευτικής και ανθρωπιστικής σημασίας. Αυτό μεταφράζεται σε καταστροφή πάνω από το 60% της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γάζας».

Και μάλιστα σε μια περιοχή η Ιστορία της οποίας εκτείνεται σε πολιτισμούς που χρονολογούνται από το τέλος της Νεολιθικής Εποχής. Οπως αναφέρεται, «ο πολιτισμός της κοιλάδας της Γάζας, ιδιαίτερα η περιοχή Tell el-'Ajjul, στη βόρεια όχθη της κοιλάδας της Γάζας θεωρείται η πρώτη τοποθεσία ανθρώπινης εγκατάστασης στην πόλη της Γάζας, από την οποία πήρε το όνομά της η Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που έχουν καταστραφεί μερικώς ή πλήρως, είναι η τοποθεσία Tell el-'Ajjul (3η χιλιετία π.Χ.), η τοποθεσία του Ρωμαϊκού Αρχαιολογικού Κοιμητηρίου (1ος αιώνας π.Χ.), ο Αρχαιολογικός Χώρος του Τελ Ουμ Αμέρ, γνωστός και ως Αγιος Ιλαρίωνας (4ος αιώνας μ.Χ.), ενώ και ιστορικές τοποθεσίες της εποχής των Μαμελούκων (13ος - 16ος αιώνας) και της οθωμανικής εποχής έχουν καταστραφεί.

Ελβετικό τυρί

 

 

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, πρέπει να καταδικαστεί συνολικά από τον ελληνικό λαό, μαζί με τα προσχήματα που επιστρατεύουν η κυβέρνηση, αλλά και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που σπεύδουν να υπερθεματίσουν.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να το παρουσιάσει απλά ως μια «τεχνική διευκόλυνση» για τους απόδημους και για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων, στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο αποτελεί αντιδραστική τομή, προκαλώντας σοβαρούς κινδύνους για τη χειραγώγηση της ψήφου, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα σε εκβιασμούς και πιέσεις κάθε είδους.

Ειδικά για τους απόδημους, έρχεται να συμπληρώσει τον περσινό απαράδεκτο νόμο της κυβέρνησης και να ενισχύσει τους κινδύνους για αλλοίωση του αποτελέσματος, αφού συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν κανέναν οικονομικό ή κοινωνικό δεσμό με τη χώρα, δεν έχουν γνώση των εδώ συνθηκών και, το κυριότερο, δεν θα υφίστανται τις συνέπειες από την όποια πολιτική επιλογή τους.