Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ (Κα) ΖΑΡΟΥΛΙΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ -ΜΑΡΞ-ΕΝΓΚΕΛΣ- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Χοντρόπετσοι


«Οφείλουμε να ενισχύσουμε τους καθημερινούς μας αγώνες για την ομαλή ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ταυτόχρονα, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό των εστιών έντασης και πολέμου που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες που οδηγούν λαούς ολόκληρους στον ξεριζωμό, αλλά και να βάλουμε τέλος στις άθλιες πρακτικές των διακινητών προσφύγων». Ολα αυτά δεν τα λέει κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, ούτε είναι κήρυγμα κάποιου ...ιεραποστόλου. Είναι απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μάρτη). Πόσο θράσος, αλήθεια, χρειάζεται από τους ΣΥΡΙΖΑίους να εύχονται τον «τερματισμό των εντάσεων», όταν δεν έχουν αφήσει γωνιά της Ελλάδας «αναξιοποίητη» από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για να σπέρνουν τον πόλεμο και το θάνατο στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού; Αλήθεια, δεν ντρέπονται να «εύχονται» την «ομαλή ένταξη» μεταναστών και προσφύγων, την ίδια στιγμή που υλοποιούν απάνθρωπες συμφωνίες για διπλό εγκλωβισμό, σε άθλιους μάλιστα καταυλισμούς; Και τελικά, στα πόσα θύματα άραγε των ευρωΝΑΤΟικών συμμάχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που τους δίνει «γην και ύδωρ», θα αρχίσουν να αποδίδουν οι «προσπάθειες» που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους; Δεν είναι απλά η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η χοντροπετσιά μιας κυβέρνησης, που υπηρετεί «με τα χίλια» το κεφάλαιο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ:



 
Ολόκληρη η ομιλία θα δημοσιευτεί αύριο στον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου
 
Τη χτεσινή συγκέντρωση στην Κάλυμνο παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Σ. Χούλης, Γραμματέας της ΚΟ Καλύμνου, που, ανάμεσα σε άλλα, ευχαρίστησε το Λιμενικό γιατί χωρίς τη συμβολή του δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της περιοδείας του ΓΓ, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. 

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
 
Το ΚΚΕ μιλάει καθαρά, ανοιχτά, απευθύνει κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας του λαού μπροστά σ' αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, εξελίξεις οι οποίες φέρνουν πολύ κοντά τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας.
 
Η τελευταία εξέλιξη με την κατάληψη της πόλης του Αφρίν, στη Βόρεια Συρία, από την Τουρκία είναι ένας ακόμα επικίνδυνος κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επιθετικότητας της γειτονικής μας χώρας, η οποία με δύο ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη χρησιμοποίηση μισθοφόρων του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» κατέχει συριακό έδαφος και προωθεί σχέδιο διαμελισμού της χώρας.

Οι πασιφιστές του ΝΑΡ




Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα diktiospartakos.blogspot.gr, των παραδοσιακά διαστρεβλωτών των θέσεων του ΚΚΕ, του ΝΑΡ - Σπάρτακος, με θέμα «Το ΚΚΕ και τα κυριαρχικά δικαιώματα», συνεχίζουν τη βρώμικη δουλειά, με ταχυδακτυλουργικά κόλπα, αλλοίωσης των θέσεων του ΚΚΕ. Προσπαθούν να συγκαλύψουν με αυτό τον τρόπο τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, που ως νέοι πασιφιστές έχουν το σύνθημα: «Δεν πολεμάμε».

Θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε στη μοναχική διαδρομή τους και τις κολακείες από τους ομογάλακτους, τους σημαιοφόρους της πολιτικής των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, δηλαδή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για μια ακόμα φορά όμως θα αποκαλύψουμε τον βρώμικο και προβοκατόρικο ρόλο των παρατρεχάμενων του υπουργείου Άμυνας.

Οι επαγγελματίες ψεύτες και ταχυδακτυλουργοί γράφουν: «Το ΚΚΕ αποσυνδέει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και γενικά τις ολοκληρώσεις του δυτικού καπιταλισμού, με τις προθέσεις και τους στόχους της ελληνικής αστικής τάξης». Πού το βρήκαν κάτι τέτοιο; Πουθενά φυσικά. Οι θέσεις, οι διαδηλώσεις, τα συνθήματά μας τους αποστομώνουν.

Ξόβεργες πολιτικής εξαπάτησης




Τις ξόβεργες της πολιτικής εξαπάτησης ενόψει της «μεταμνημονιακής εποχής» στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου, σε μια προσπάθεια να αιχμαλωτίσουν το λαό και τους εργαζόμενους στο νέο αφήγημα της «ανάπτυξης», που όπου να 'ναι φτάνει, πάνω στο άρμα της «εξόδου στις αγορές» και των καπιταλιστικών επενδύσεων που η πολιτική τους θα φέρει. Στο πλαίσιο αυτής της «αφήγησης», στη βάση και του ανταγωνισμού για το ποιος θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας επόμενης κυβερνητικής πλειοψηφίας, κυβέρνηση και αστική αντιπολίτευση συνεχίζουν να χαράσσουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Αυτήν τη φορά, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αναφορές τους για τους μισθούς των εργαζομένων και ιδιαίτερα για το αίσχος του «υπο-κατώτερου» μισθού. Το έναυσμα έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας σε συνέδριο της ΔΑΠ, αφού υποσχέθηκε στον επιχειρηματικό κόσμο «σοβαρή μείωση φόρων και εισφορών, όπως και νέες επενδύσεις», «δεσμεύτηκε» για την κατάργηση του «υπο-κατώτατου» μισθού σε βάθος χρόνου και υπό την προϋπόθεση ότι η ανεργία θα μειωθεί κατά 7 μονάδες και την επόμενη τριετία θα δημιουργηθούν 600.000 θέσεις εργασίας!

ΚΝΕ Ανακοίνωση για την απόφαση καταδίκης της Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι

 
Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση καταδίκης της Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από το ισραηλινό στρατοδικείο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:
«Αποτελεί πρόκληση η απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου να τιμωρήσει με 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και τη μητέρα της επειδή αντιστάθηκαν στις ισραηλινές αρχές κατοχής.

Στο πρόσωπο της Ταμίμι καταδικάζουν τους νέους και τις νέες της Παλαιστίνης που δίνουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα. Οι νέοι της Παλαιστίνης στέκονται με περηφάνια ενάντια στις αρχές κατοχής, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος από τις συνεχείς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού. Εκατοντάδες είναι οι νεολαίοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές γιατί αγωνίζονται άφοβα απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.