Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Αζοφικές Κυρίες στον Πάπα

 


Το ουκρανοναζιστικό τάγμα που ο Ζελένσκι προσπάθησε, ακόμα και στην ελληνική Βουλή, να το ξεπλύνει και μάλιστα να το ηρωοποιήσει κιόλας, προφανώς χρησιμοποιεί τώρα και τα … γυναικόπαιδα για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του…

Δεν είναι βέβαια δουλειά του Ποντίφικα να γίνεται ανθρακωρύχος του Διαδικτύου. Και βέβαια το Βατικανό δεν απουσιάζει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τύπο με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, φωτογραφίες, πάντα προσεκτικά επιλεγμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του τεράστιου σε επιρροή,  μικροσκοπικού δε κρατιδίου. Έτσι στη  φωτογραφία  που δημοσιεύτηκε στην Corriere de la Sera, δύο Ουκρανές κυρίες, η Εκατερίνα Προκοπένκο και η Χιούλια Φεντόσιουκ, σύζυγοι στρατιωτικών του τάγματος Αζόφ, συνάντησαν τον Πάπα και του έδωσαν δύο επιστολές και αρκετές φωτογραφίες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ο λαός να στείλει το δικό του λογαριασμό σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δυναμώνοντας την συμπόρευση με το ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


 
 

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην πόλη. 

Μέλη και φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ, άνθρωποι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ και αγωνιούν για τις εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την ενεργειακή ακρίβεια, κ.α. έδωσαν το «παρών» με τις σημαίες, τα πανό και τα συνθήματα τους.

Τον τόνο έδιναν τα παιδιά της ΚΝΕ που έφτασαν στο χώρο με πορεία από την προσυγκέντρωση τους.

«Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» και «Φτώχεια, πόλεμοι και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Στο κλιμάκιο Κόμματος συμμετείχαν ακόμα ο Ζήσης Λυμπεριδης, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Δελής βουλευτής του κόμματος, ο Διονύσης Κλάδης, γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας και Θράκη.

Οι μύθοι καταρρέουν, η ελπίδα μονάχα στην πάλη των λαών!

 


Περίοδος κατάρρευσης διαφόρων μύθων είναι αυτή που διανύουμε, με καταλύτη τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που οξύνεται στην Ουκρανία. Και, παρά τις νέες μεγάλες δυσκολίες που ζει ο λαός, ταυτόχρονα, αυτή η κατάρρευση των μύθων φανερώνει τις μεγάλες αντιφάσεις του συστήματος, επομένως και τα όριά του, το γεγονός ότι ο αντίπαλος της εργατικής τάξης δεν είναι παντοδύναμος και ανίκητος. Μετά, λοιπόν, τους μύθους περί του «τέλους της Ιστορίας», της «ειρήνης και σταθερότητας διαρκείας» που διακήρυτταν τα παπαγαλάκια της αστικής εξουσίας κατά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις αρχές του 1990, σήμερα, με την όξυνση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τις επιπτώσεις του, καταρρέουν κάμποσοι ακόμα μύθοι.
 
* * *
 
Καταρρέει πρώτα απ' όλα ο μύθος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ως «καταφυγίων ασφάλειας και σταθερότητας» για τους λαούς, αφού αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο, ότι φέρνουν την πολεμική κλιμάκωση, τη γενίκευση των συγκρούσεων, προσθέτουν διαρκώς νέα επεισόδια στην ιμπεριαλιστική πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, γίνεται προσπάθεια να πουληθεί ως «ελπίδα» στον λαό το ξεπέρασμα υποτίθεται των αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ, κάτι που αποτελεί έναν ακόμα μύθο. Βέβαια, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να αγωνιούν για την αποκατάσταση της ενότητας στο εσωτερικό της ΕΕ, ειδικά σήμερα που οι ανησυχίες για ευρύτερους κλονισμούς είναι διάχυτες στα αστικά στρατόπεδα, τροφοδοτώντας όλες τις αντιθέσεις γύρω από τα μείγματα διαχείρισης.

NATOvision... και «μηνύματα»

 

 

Δεν υπάρχει ούτε μια άχρηστη πληροφορία που να μη μεταδόθηκε αυτές τις μέρες, από τους ανταποκριτές της Eurovision, για τον «διαγωνισμό» που διοργανώνει φέτος η Ιταλία.

Αυτό όμως που δεν πρόκειται να μας πει κανένας από τους φανατικούς του «θεσμού» και της ιστορίας του είναι ότι η Eurovision γεννήθηκε ως ιδέα του ΝΑΤΟ (!), στο πλαίσιο των εναλλακτικών τρόπων που αναζητούσε η ιμπεριαλιστική συμμαχία στα μέσα της δεκαετίας του 1950 για να προωθήσει τη λεγόμενη «ήπια ισχύ».

Αυτό προκύπτει από έγγραφα του ΝΑΤΟ, που αποχαρακτηρίστηκαν το 2015 και περιγράφουν ως εξής τη δημιουργία της Eurovision: Στις 28/1/1955 συναντήθηκαν στο Παρίσι τα μέλη της «Επιτροπής του ΝΑΤΟ για τον Πολιτισμό και τη δημόσια πληροφόρηση» με τον διευθυντή της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, στον οποίο παρέδωσαν μια έκθεση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φεστιβάλ που θα ονομαζόταν Eurovision. Στο πρότζεκτ αυτό είχε ήδη εμπλακεί το BBC.

Για τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ

 


  Πηγή: Eurokinissi

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε, ούτε μας απασχολεί για το πώς ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις εσωκομματικές του εκλογές. Άλλωστε είναι διαδικασίες που τις δανείστηκε από τους «μετρ» του είδους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, ο εκφυλιστικός έως γελοίος χαρακτήρας αυτών των διαδικασιών φτάνει μέχρι του σημείου να στέλνονται επανειλημμένα και ενοχλητικά μηνύματα σε κινητά μελών και στελεχών του ΚΚΕ, ακόμη και σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτές, για να ψηφίσουν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας μάλιστα σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση «για το πού και πώς ψηφίζουν».

Να το χαίρονται αυτό το «απαύγασμα της δημοκρατίας» και τις δήθεν «σύγχρονες διαδικασίες» που καμία σχέση δεν έχουν με την ουσιαστική και πραγματική συμμετοχή του λαού στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

902gr