Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση της “Λαϊκή Συσπείρωση” για την στάση των Δημοτικών στα δύο ψηφίσματα που κατέθεσε

 



 

          Την Παρασκευή 26-1-2024 έγινε η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου.

          Η “Λαϊκή Συσπείρωση” κατέθεσε δύο ψηφίσματα στη βάση των αρχών υπεράσπισης των κοινωνικών συμφερόντων:

1)   Συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

2)   Ψήφισμα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

          Για το πρώτο ψήφισμα ήταν ομόφωνη η υπερψήφισή του. Κανένας δεν εξέφρασε αντίθετη άποψη ή επιφυλάξεις.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες ενάντια στις αντεργατικές κατευθύνσεις ΕΕ και κυβερνήσεων

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στις Βρυξέλλες

 

Η στρατηγική της ΕΕ που τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και η ανάγκη για οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια σε αυτές τις κατευθύνσεις αναδείχτηκαν στην επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τη Δευτέρα 29 Γενάρη στις Βρυξέλλες με θέμα: «Να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας ενάντια σε ΕΕ - κυβερνήσεις και τις οδηγίες τους για εργασιακή ζούγκλα».

Την εισήγηση στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, και ακολούθησε ομιλία από τον Θανάση Γκώγκο, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική δουλειά, μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επειτα έγιναν παρεμβάσεις από τους: Αχμετ Μουσταφά, ταμία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), Γιάννη Βασίλο, γραμματέα του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, Γιάννη Ανδρέου, αναπληρωτή γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Πολύκαρπο Μηλιώνη, από το Συνδικάτο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) και Γιώργο Μπρανίκα, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ανέδειξε το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο ΕΕ και κυβερνήσεων σημειώνοντας: «Η κλιμάκωση της αντεργατικής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου περνά μέσα από το συνολικό αντεργατικό οπλοστάσιο. Από εκτρωματικούς νόμους, όπως εκείνος του Χατζηδάκη, ή οι νόμοι Βρούτση - Αχτσιόγλου, νόμοι που έχουν τη "βούλα" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στοχεύουν στην αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, στη διευθέτησή του, αλλά και στο να βάλουν εμπόδια στην εργατική - λαϊκή πάλη και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την οργάνωση της αντεπίθεσής του».

Καρμπόν


Το παιχνίδι «βρες τις διαφορές» θυμίζουν οι επιστολές του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, με τις οποίες δικαιολογεί στο Κογκρέσο την πώληση των F-35 στην Ελλάδα και των F-16 στην Τουρκία. Για παράδειγμα, για τα F-35 αναφέρει: «Αυτή η πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, βελτιώνοντας τις αεροπορικές δυνατότητες και τη διαλειτουργικότητα ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι μια δύναμη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη». Και προσθέτει ότι «η προτεινόμενη πώληση θα επιτρέψει στην Ελλάδα (...) να συμβάλει στις αποστολές του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και την υπεράσπιση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ (...) με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Ενώ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, το ίδιο υπουργείο των ΗΠΑ αναφέρει: «Αυτή η πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, βελτιώνοντας τις αεροπορικές δυνατότητες και τη διαλειτουργικότητα ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ, που είναι μια δύναμη για πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη». Επίσης, ότι η Τουρκία με αυτά τα αεροσκάφη θα «συμβάλει στις αποστολές του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και την υπεράσπιση των συμμάχων του ΝΑΤΟ (...) με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Μιλάμε για δύο επιστολές - «καρμπόν», για τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει ούτε ...κόμμα. Με τα ίδια επιχειρήματα περί «σταθερότητας και ενίσχυσης του ΝΑΤΟ» οι ΗΠΑ εξοπλίζουν Ελλάδα και Τουρκία, δίνοντας απάντηση σε όσους επιμένουν ακόμα ότι τέτοιοι εξοπλισμοί, για τους οποίους θα ματώσει ξανά ο λαός, συνδέονται με την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Κατάρες...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Μεταρρυθμιστική κόπωση», «η κατάρα της δεύτερης τετραετίας» και άλλα παρόμοια γράφονται τις τελευταίες μέρες στον αστικό Τύπο, για να παροτρύνουν την κυβέρνηση να επιταχύνει το αντιλαϊκό της έργο χωρίς υποχωρήσεις και εκπτώσεις απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις που δυναμώνουν.

Χτυπάνε βέβαια ανοιχτές πόρτες, αφού η κυβέρνηση «τρέχει» την αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, οξύνοντας τα αδιέξοδα για τον λαό, με τα άλλα αστικά κόμματα να της ζεσταίνουν την πλάτη: Είτε με ανοιχτή στήριξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, είτε με χλιαρά «ναι μεν αλλά» σε «ουρές» της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού στον πυρήνα της συμφωνούν όλοι.

Το κοινό αντιλαϊκό τους πρόγραμμα, οι δεσμεύσεις στο κεφάλαιο και στην κερδοφορία του, η αφοσίωσή τους στην προώθηση της ευρωατλαντικής πολιτικής, βρίσκονται πίσω από την αντιλαϊκή συναίνεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, στην ψήφιση τον πολεμικών δαπανών του προϋπολογισμού, στη στήριξη των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια κ.ά.