Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ημέρα του Τρελού

 


Πρωταπριλιά σήμερα, και ψάχνω να βρω ένα ψέμα να πω και δεν βρίσκω. Γιατί το «έθιμο», που δεν με νοιάζει ούτε πώς ούτε πότε ξεκίνησε, δεν στηρίζεται τις τελευταίες δεκαετίες στις πλάκες της παρέας και στα παιδικά καμώματα, αλλά στη βιομηχανοποιημένη παραγωγή «ειδήσεων», που υποκρύπτουν δημοσιογραφικό αυτοσαρκασμό. Ούτε και τέτοιο ψέμα μπορώ να βρω. Γιατί το πραγματικό βιωματικό παγκόσμιο και ντόπιο γίγνεσθαι για μια ακόμα φορά ξεπερνάει και τη φαντασία, και στη σκοτεινή και στη φωτεινή του πλευρά. Και η δύναμη της εικόνας παραμένει τόσο απίστευτη που την κάνει πιστευτή. Ηρθε καπάκι και η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη, που λέγεται τεχνητή νοημοσύνη, κι όλα μοιάζουν με πρωταπριλιάτικο αστείο, επικίνδυνο και ανθυγιεινό και χωρίς ένσημα αιωνιότητας.

Φέρνω το πιο πρόσφατο παράδειγμα εις επίρρωσιν του ανωτέρου ισχυρισμού μου, που θα έλεγαν και σύγχρονοι Σουρήδες αν υπήρχαν. Είδα τον Πάπα με λευκή καπιτονέ μπουφανιά και τον σταυρό να κρέμεται έξω απ' το φερμουάρ. Εμοιαζε με κληρικό ράπερ, που σου γεννούσε την περιέργεια τι στον κόρακα θα τραγουδήσει - ψάλλει και σε ποια γλώσσα, έτσι και σκύψει σε μικρόφωνο στη συναυλία την κυριακάτικη, του πιο γνωστού παπαδίστικου ραπ χώρου στον κόσμο, που είναι το Βατικανό. Το ...προπρωταπριλιάτικο οπτικό ειδησάριο, με τόσες λεζάντες όσοι και οι παραλήπτες της εικόνας, γρήγορα απομυθοποιήθηκε ως προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως σήμερα, που κατά τους Αγγλοσάξονες είναι και η Ημέρα του Τρελού (Fool's Day), αυτό το πιθανοφανές της ΤΝ εμπεριέχει μια τρελή αλήθεια. Καθόλου πρωταπριλιάτικη. Η εικόνα άρεσε.

Πρόκληση για τα θύματα της τραγωδίας η κυβερνητική φιέστα για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου


Μοναδική διέξοδος για σύγχρονο, ασφαλή και φθηνό σιδηρόδρομο αποτελούν οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Ημερίδα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε σχόλιό του για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής: 

«Η κυβερνητική φιέστα για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε, αποτελεί πρόκληση απέναντι στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και συνολικά απέναντι στον λαό και τη νεολαία, που ζητούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και οι αιτίες που το προκάλεσαν.

Μοναδική διέξοδος για σύγχρονο, ασφαλή και φθηνό σιδηρόδρομο αποτελούν οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Ημερίδα του Κόμματος ενάντια στην εγκληματική πολιτική της "απελευθέρωσης" και ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις». 

 

Οι Συνταξιούχοι συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα με νέα πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 το πρωί ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com



 
 

Μάρτης 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Μετά την αποκάλυψη του μεγέθους της κοροϊδίας που επιχείρησε η κυβέρνηση εναντίον μας, για τις δήθεν αυξήσεις που θα έδινε στο  95% των συντάξεων.

Μετά την προσπάθειά της να συμμαζέψει, όπως-όπως, τα ασυμμάζευτα, υποσχόμενη καταβολή επιδόματος για το Πάσχα σε περισσότερους από 1.000.000 συναδέλφους, που πήραν ελάχιστη ή και καθόλου αύξηση.

Μετά την διακηρυγμένη άποψη της ΣΕΑ ότι στην πραγματικότητα οι συντάξεις μειώθηκαν, αφού συρρικνώνεται διαρκώς η αγοραστική τους δύναμη, αλλά και τη δέσμευσή της ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις και όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί.

Μετά την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι οι συντάξεις μας θα συνεχίσουν να μειώνονται, αφού όπως είπε  και φέτος «δεν θα δούμε μείωση των τιμών, ούτε σταθεροποίηση, αυτό που θα δούμε είναι να αυξάνονται οι τιμές με μειωμένο ρυθμό».

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των συνταξιούχων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης,  την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 το πρωί ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υ.ΜΑ.Θ.

Θράσος


 

Σε πρωινή εκπομπή του «Mega» έγινε ο εξής σουρεαλιστικός διάλογος ανάμεσα στον Π. Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους:

«Σκουρλέτης: Και το ΚΙΝΑΛ και ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΚΚΕ καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε συγκεκριμένα προγραμματικά ζητήματα.

Δημοσιογράφος: Το ΚΚΕ το έχει απορρίψει, μη βάζουμε το ΚΚΕ...

Σκουρλέτης: Αφήστε να το πει το ΚΚΕ.

Δημοσιογράφος: Αφού το είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σκουρλέτης: Και να το πει και την επόμενη των εκλογών, αν ο κ. Κουτσούμπας ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα θέλει να χαθεί μια ευκαιρία που θα προστατέψει το δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα καταργήσει τα απλήρωτα 12ωρα, που θα δώσει μια απάντηση στα θέματα της ακρίβειας, ας τα πει την επομένη».