Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Μονταζιέρα



Με την τακτική του κόψε-ράψε ακόμα και της πλήρους διαστρέβλωσης τουρκικά αστικά ΜΜΕ αναπαράγουν πρόσφατη τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα, σε άρθρο που συνοδεύει το βίντεο στο «CNN Turk», η φράση «ο Ερντογάν είναι ένα στρατηγικό μυαλό το οποίο στέκεται 20 χρόνια για το συμφέρον της πάρτης τους, της αστικής τάξης που εκπροσωπεί στην Τουρκία» παρουσιάζεται ως «ο Ερντογάν είναι ένα στρατηγικό μυαλό το οποίο στέκεται 20 χρόνια με τις κινήσεις που έκανε για τη χώρα του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, για να τη φέρουν στα μέτρα της τουρκικής προπαγάνδας εννοείται ότι έχουν θάψει τα σημεία της τοποθέτησης όπου η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρεται στον ρόλο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στον εξοπλισμό της Τουρκίας, στην ενθάρρυνση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και στην προώθηση του οδυνηρού συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αντίστοιχη «τύχη» στο μονταρισμένο βίντεο είχαν και οι θέσεις του ΚΚΕ με αιχμή την εναντίωση στην αλλαγή συνόρων στην περιοχή, ζήτημα στο οποίο στάθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Το γεγονός ότι την τουρκική μονταζιέρα έσπευσαν να υιοθετήσουν εν ριπή οφθαλμού διάφοροι ακροδεξιοί ελληνόφωνοι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για τους «συμμάχους» της κυβέρνησης και τη στάση τους...) επιβεβαιώνει ότι τέτοιες κινήσεις λειτουργούν προβοκατόρικα.

Πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη


  • Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 11/9
  • Εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το πρωί του Σαββάτου 12/9
 
 
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των σωματείων το Σάββατο 12/9 και να στηρίξουν τις αγωνιστικές δράσεις που προετοιμάζουν για την Παρασκευή 11/9 τα σωματεία στο χώρο της Υγείας.
 
 Επίσης την Παρασκευή 11/9, το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιο.

Και το Σάββατο 12/9, στις 10.30 π.μ., στο χώρο πίσω από το άγαλμα του Μ. Ανδρόνικου στο πάρκο της ΧΑΝΘ, θα οργανώσει εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ο αγώνας για νερό - κοινωνικό αγαθό αφορά όλο το λαό
Στην ανακοίνωσή του για την εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τον μακροχρόνιο σχεδιασμό δεκαετιών που προώθησαν από κοινού με την ΕΕ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που υπηρετούν την πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού, προχωρά στην παράδοση του κλάδου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προσαρμόζοντας την τακτική της και αξιοποιώντας τους νόμους που την προίκισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο "αξιοποίησης" δημόσιας περιουσίας, είτε με το νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), παραδίδει στους ιδιώτες το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων νερού της χώρας και προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού. Για μια ακόμα φορά, ένα έγκλημα κατά του λαού επιχειρούν να το εμφανίσουν σαν "αξιοποίηση".

Η ορολογία της αντεστραμμένης κάνης



Καλώστηνα κι ας άργησε η γνωστή μας ορολογία της αντεστραμμένης κάνης του ΝΑΤΟ. Τρανό παράδειγμα εκείνες οι, επί διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, διάσημες και απεχθείς, απολογητικές ύβρεις για τις παράπλευρες απώλειες. Πέφτανε τα «καλούδια» του ΝΑΤΟ σε τρένα, αγροτικά κάρα και παιδικά δωμάτια, ισοπέδωναν καραβάνια γυναικόπαιδων και ο ΝΑΤΟικός Πέτσας έλεγε περίπου πως η μάχη της ειρήνης τα 'χει κι αυτά, αντιστρέφοντας τη λογική της προτεταμένης κάνης.
 
Τώρα η ΝΑΤΟική παπαρολογία αναβαθμίστηκε. Στην εποχή του θριάμβου των κοινωνικών δικτύων τουιτάρει ασυστόλως, υποθάλποντας ακόμα και τη στοιχειώδη κριτική ικανότητα του κοινού νου, όπως μόλις προχτές, που βγήκε κι έλεγε πως Ελλάδα και Τουρκία τα βρήκαμε στη μοιρασιά και θα συνδιαχειριστούμε και τις πραγματικές και τις παράπλευρες απώλειες των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Κι εδώ θέλει προσοχή. Ειδικά η διάψευση του υπουργείου Εξωτερικών, που διέψευσε όχι τον ίδιο, αλλά τη συμφωνία που δεν προέκυψε απ' αυτόν τον... «τεχνικό διάλογο» με την Τουρκία. Νάτο το τυράκι στη φάκα, νάτη κι η παγίδα. Το «απώλειες» το στρογγυλεύει το «παράπλευρες».

ΣΚΑΙ – Big Brother: Ο πάτος δεν έχει πάτο


Δεν θα ασχοληθούμε με το δίποδο που κι όσοι δεν καταναλώνουμε αυτό το σκουπίδι, το «Μπιγκ Μπράδερ» του ΣΚΑΙ, πληροφορηθήκαμε ότι  πρότεινε σε άλλα δίποδα του είδους του τον βιασμό των γυναικών. Γυναικών όπως η Τοπαλούδη. Όπως η Μυρτώ. Όπως οι μάνες μας. Όπως οι κόρες μας. Οι αδερφές μας. Οι φίλες μας.
Θα ασχοληθούμε με τον ΣΚΑΙ. 
Ξέρετε, το τι βγαίνει στον «αέρα» μιας μαγνητοσκοπημένης εκπομπής είναι επιλογή του παραγωγού. Το τι βγαίνει στον «αέρα» μιας τέτοιας παραγωγής είναι επιλογή του μοντάζ. Το ποιόν και τι επιλέγεις να μοστράρεις μέσα από την τηλεόραση είναι επιλογή του παραγωγού. Το τι αποφασίζεις να πουλήσεις σαν «παιχνίδι», σαν «ψυχαγωγία», σαν «είδηση» είναι επιλογή του καναλιού.

Ο,τι μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΙ δεν «ξέφυγε». Επιλέχτηκε!