Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

REVOLTERPIECES: Σκέψεις περί οργάνωσης

09-04-2018

Ο Drugitiz κοιτάει απ’ τη μοναξιά του έξωοργανωτικού προς τα μέσα και σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα, κάνει σκέψεις για αυτούς που απολαμβάνουν τη θαλπωρή του μέσα.


Από το εμείς στο εγώ

Τρεις τύποι έχουν βγει σε εξόρμηση με ανακοινώσεις για το θέμα που είναι τώρα στην επικαιρότητα. Και οι τρεις από εργατική οικογένεια, χωρίς την πολυτέλεια να γεννηθούν σε περιβάλλον ούτε με βιβλία στο σπίτι, ούτε με φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα, ούτε με πολύ χρόνο από μια (μικρή) ηλικία και μετά για πολλές αναζητήσεις.

Η ανακοίνωση που κρατάνε και μοιράζουν στον κόσμο είναι σχετικά με τις εξελίξεις και μετά από μια καλή και σωστή επεξήγηση του τι συμβαίνει, καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να δηλώσει “παρών” στα σχέδια που τον αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή του. Την ανακοίνωση αυτή τη συγγράψαν αυτοί οι τύποι, αλλά το ενδιαφέρον είναι αλλού: οι ίδιοι, αν αποτελούσαν μόνο κάποιες σκόρπιες μονάδες, δε θα μπορούσαν να φτάσουν στο επίπεδο να κάνουν την ανάλυση αυτή από μόνοι τους. Δεν έχουν ούτε την μόρφωση, ούτε τις απαιτούμενες πληροφορίες, ίσως και να μην έχουν την “νοητική ικανότητα”. 
Αλλά τη γράψανε και τη μοιράζουν και τη μετατρέπουν σε υλική δύναμη μέσα στη κοινωνία. Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι το πώς το κατάφεραν.

YouTube και Google κατηγορούνται ότι συγκεντρώνουν προσωπικά δεδομένα παιδιών



Αμερικανικές οργανώσεις κατηγόρησαν σήμερα το YouTube και τη μητρική του Google ότι συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και τα χρησιμοποιούν για να τους παρουσιάζουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Είκοσι τρεις οργανώσεις προάσπισης των ψηφιακών δικαιωμάτων και των παιδιών προσέφυγαν στην την αμερικανική ρυθμιστική αρχή εμπορίου (FTC) ζητώντας της να ερευνήσει τις πρακτικές αυτές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις, η Google συγκεντρώνει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων μέσω του YouTube, αν και επισήμως απαγορεύεται η είσοδος στον ιστότοπο σε παιδιά κάτω των 13 ετών, κυρίως για την περιοχή που βρίσκονται, τη συσκευή που χρησιμοποιούν, ακόμη και αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Το YouTube συγκεντρώνει τις πληροφορίες αυτές χωρίς να ενημερώνει πρώτα τους γονείς και η Google τις χρησιμοποιεί για να παρουσιάζει στοχευμένες διαφημίσεις παντού στο Διαδίκτυο», ώστε να συγκεντρώνει «γιγαντιαία κέρδη», όπως καταγγέλλουν.

Η πρακτική της Google αντίκειται, σύμφωνα με τις οργανώσεις, στον νόμο του 1998, βάσει του οποίου «απαγορεύεται σε έναν ιστότοπο που προορίζεται για παιδιά ή που γνωρίζει ότι τον χρησιμοποιούν παιδιά να συγκεντρώνει και να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902.gr

«Διαφημίζει» την ελληνική εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς




ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
 
Εμπροσθοφυλακή της ελληνικής εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Τα «επιτεύγματα», τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές αποστολές αναλύει ο αρχηγός ΓΕΝ σε αμερικανικό περιοδικό

Ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σε πρόσφατη άσκηση
Eurokinissi
Ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σε πρόσφατη άσκηση
Την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει πλάτη σε επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, διεκδικώντας αναβάθμιση της Ελλάδας σε ένα ευρύτερο περιβάλλον που μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι για τους λαούς, αντανακλούν οι θέσεις και οι κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αποτυπώνονται το τελευταίο διάστημα.
 Ενδεικτικά, το αμερικανικό περιοδικό «Proceedings», που εκδίδεται από το US Naval Institute (φόρουμ διαλόγου πάνω σε ζητήματα ναυτικής στρατηγικής των ΗΠΑ) ζήτησε από μια σειρά αρχηγούς Πολεμικού Ναυτικού ανά τον κόσμο να απαντήσουν με άρθρο τους στο ερώτημα: «Η διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσών και η πρόσβαση στις παγκόσμιες ναυτιλιακές κοινότητες απαιτεί ναυτικές εταιρικές σχέσεις, συνεργασία και διαλειτουργικότητα. Ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες ικανότητες ή τη βέλτιστη πρακτική του ναυτικού σας και πώς θα μπορούσαν να μάθουν και άλλοι ναυτικοί από τη δική σας;».

Διπλωματικό κεφάλαιο


«Να κλείσουμε το μέτωπο στα βόρεια (με τα Σκόπια) για να μη σπαταλάμε "διπλωματικό κεφάλαιο" και να επικεντρώσουμε στα ανατολικά, με την Τουρκία». Αυτό είναι ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τους χειρισμούς της με την επιδιωκόμενη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ. Τι «αγνοεί» αυτή η προσέγγιση, που εντάσσεται στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού του λαού; Πρώτον, ότι προφανώς η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν οφείλεται σε «σπατάλη διπλωματικού κεφαλαίου» από την Ελλάδα σε άλλα μέτωπα, αλλά προκύπτει από την προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να κατοχυρώσει τα συμφέροντα και να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή, αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες και σύνορα. Από πού βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα ότι η όποια συμφωνία με τα Σκόπια θα φέρει εξομάλυνση και των ελληνοτουρκικών σχέσεων; Δεύτερον, επιχειρήματα όπως αυτά παραβλέπουν σκόπιμα ότι έτσι κι αλλιώς η συμφωνία γύρω από το όνομα των Σκοπίων, και μάλιστα υπό τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, ούτε θα σηματοδοτήσει το «κλείσιμο» κάποιου μετώπου. Αλλωστε, δεν προβλέπεται η εξάλειψη των αλυτρωτισμών, όπως αποτυπώνονται και στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ενώ και η ίδια η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την ένταξη της γειτονικής και άλλων χωρών σε αυτό, αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες αστάθειας. Επομένως όπως και να διαχειριστεί το «διπλωματικό κεφάλαιό» της η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν «κλείνει» μέτωπα, αλλά οξύνει και όλες τις αιτίες που γεννούν την αναταραχή στην περιοχή, εμπλέκοντας μάλιστα το λαό και τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά σε θανάσιμους ανταγωνισμούς.