Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Νέο χτύπημα στους μισθούς από 14 Μαΐου

Κύμα περικοπών μέσω των ατομικών συμβάσεων

Στο τέλος των μισθών οδηγείται ο ιδιωτικός τομέας, καθώς καμία κλαδική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί μετά τη 14η Φεβρουαρίου, οπότε και ετέθη σε ισχύ το νέο μνημόνιο που ισοπεδώνει τις αμοιβές του συνόλου των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Ως εκ τούτου μετά την 14η Μαΐου- οπότε και λήγει η μετενέργεια των συμβάσεων- το σύνολο των αμοιβών θα οδηγηθούν αυτομάτως είτε θα «πιεστούν» να προσαρμοστούν προς τα κατώτατα όρια της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ήδη, όπως αναφέρει το Βήμα, οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί κατά 40% την τελευταία διετία.
Παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, δε φαίνεται να υπογράφονται νέες κλαδικές συμβάσεις ως τον Μάιο. Μετά την πάροδο τριών μηνών της μετενέργειας, οι αμοιβές των εργαζομένων επανέρχονται στο βασικό μισθό και διατηρούν μόνο – όπου υπάρχουν- τα εξής τέσσερα επιδόματα: ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.
πηγή: newsbeast.gr

Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές να σας πάρουνε τα σπίτια!

Έλεγαν ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία, θα πάρουν τα σπίτια των εργαζομένων. Τώρα, αφού τους έπεισαν να πάρουν δάνεια, τους αφαιρούν τη δουλειά, τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις και κόβουν το εφάπαξ.
Αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις και ήδη χιλιάδες σπίτια απειλούνται με κατασχέσεις που έχουν αναβληθεί μόνο προσωρινά. Αλλά και τις δόσεις να πληρώνεις κανονικά, πληρώνεις με βάση μια τιμή που δεν ισχύει πια. Η αξία του σπιτιού σου πέφτει συνεχώς.
Δανείστηκες και πληρώνεις για διαμέρισμα 130 χιλιάδων ευρώ που σήμερα έχει αξία 80 και αύριο θα έχει 50 και -πολύ πιθανό- μεθαύριο 30, αλλά εσύ χρωστάς και θα πληρώνεις με βάση το 130 που ήταν η αξία του δύο χρόνια πριν! Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, παγίδευσαν τους ιδιοκτήτες με τους ημιυπαίθριους χώρους και τώρα ετοιμάζονται να αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες ώστε να πληρώνεις φόρο για μια αξία πολλαπλάσια της πραγματικής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚ​ΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ» ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ