Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΚΚΕ Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! - Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο

 

 

Κυκλοφόρησε τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ με τίτλο «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! - Ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο», με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τις θέσεις του ΚΚΕ (δείτε εδώ το τετρασέλιδο σε έγχρωμη μορφή.

Παραθέτουμε το τετρασέλιδο: 

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, με νέους φόβους, με την ανασφάλεια για το μέλλον. Μπροστά σε όλους μπαίνει το δίλημμα: Ή θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό...

Ή θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων...

Γιατί σήµερα «όλα» το φωνάζουν...

30 χρόνια µετά την ανατροπή του σοσιαλισµού, την αντεπανάσταση, τα µεγάλα λόγια για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΣ-ΝΑΤ Η Αστυνομία παρεμπόδισε προγραμματισμένη παρέμβαση στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πειραιά

 

 

«Την απαράδεκτη προσπάθεια παρεμπόδισης της προγραμματισμένης για σήμερα παρέμβασής» της στον πρόεδρο της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πειραιά (πρώην «Οίκος Ναύτου») Παρασκευά Γιαννόπουλο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ).

Συγκεκριμένα η ΠΕΣ-ΝΑΤ καταγγέλλει ότι «σήμερα Πέμπτη 16 Ιούνη σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πειραιά, κατά απαράδεκτο τρόπο συναντήσαμε την Αστυνομία να μας απαγορεύει την είσοδο, επιτρέποντάς την μόνο σε 3 άτομα, κατόπιν εντολών που είχαν λάβει, όπως μας δήλωσαν».

Η Ένωση καταγγέλλει «τόσο τον επικεφαλής της Αστυνομίας όσο και τον διορισμένο από την κυβέρνηση πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πειραιά Παρασκευά Γιαννόπουλο για τις μεθοδεύσεις τους». 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Βαφτίζουν την εξαπάτηση ... ανακούφιση

 

Η νέα τρίμηνη επιδότηση στα καύσιμα δεν θα φτάνει ούτε για βενζίνη δύο βδομάδων

 

Eurokinissi

Με τις τιμές των καυσίμων αλλά και του ηλεκτρισμού να συνεχίζουν να ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να κόβουν πλέον ακόμα και από το φαγητό τους, η κυβέρνηση επιχειρεί μια ακόμη επικοινωνιακού τύπου εξαπάτηση, υποσχόμενη, μέσω του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, νέες «παρεμβάσεις στα καύσιμα» με ορίζοντα τριμήνου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας χτες σε τηλεοπτικό σταθμό, εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα επιδότηση στα καύσιμα από τον Ιούλη, παραπέμποντας για τις λεπτομέρειες του νέου «πακέτου» στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη βδομάδα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ακόμα μικροποσό (ακούγονται διάφορα σενάρια περί 60 - 80 ευρώ) σε σχέση με τις ανάγκες που έχουν οι λαϊκές οικογένειες και που βεβαίως δεν φτάνουν ούτε για τα καύσιμα δύο βδομάδων, για κάποιον που κινείται καθημερινά με το αυτοκίνητό του για να πάει στη δουλειά του.

Κατά τ' άλλα, ο Χρ. Σταϊκούρας επέμεινε για την επάρκεια των έως τώρα κυβερνητικών μέτρων στην αντιμετώπιση των μεγάλων αυξήσεων στο ρεύμα λέγοντας ότι σύντομα «οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα δουν στο πορτοφόλι τους τα αποτελέσματα» και χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης «εξαιρετικά γενναίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο»...

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη επιδότηση στα καύσιμα έφτανε στο ανώτερο ποσό τα 50 ευρώ για τους μήνες Απρίλη, Μάη, Ιούνη δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση όσοι εντάσσονταν στο μέτρο θα λάμβαναν κάτι λιγότερο από 17 ευρώ τον μήνα για καύσιμα κίνησης. Σε ανάλογα επίπεδα και με την ίδια λογική του «κουπονιού» αναμένεται να είναι και η νέα επιδότηση κι ενώ πια η βενζίνη σε όλη τη χώρα έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ/λίτρο και σε κάποιες περιοχές της επαρχίας τα 2,5 και τα 2,6 ευρώ.

NATOϊκό αβαβά...

 

  Πηγή: Associated Press

 

Τις τελευταίες μέρες, μαζί με την κλιμάκωση της επιθετικότητας και των απειλών της κυβέρνησης της Τουρκίας ενάντια στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, καταγράφεται και κάτι ακόμα εκκωφαντικό. Πρόκειται για την στάση των «ισχυρών συμμάχων» της χώρας, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Γι' αυτούς που μέρα-νύχτα κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, αστικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως προστάτες και εγγυητές.

Βέβαια οι τοποθετήσεις του γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Χτες ο Γ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για πολλοστή φορά έκανε πλάτες στις αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης. Πως σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τη συγκεκριμένη τοποθέτηση; Αντιγράφουμε αυτολεξεί: «Είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά και ειδικά του γγ».

Αλήθεια;

Απλησίαστο όνειρο για το λαό οι διακοπές

 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα "συγκρατημένου" προγραμματισμού διακοπών σε νησί... 
 Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα "συγκρατημένου" προγραμματισμού διακοπών σε νησί...

 

Καθώς το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, τα κυβερνητικά επιτελεία και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού μιλάνε για μια πολύ καλή σεζόν. Και πράγματι, οι επισκέπτες στη χώρα μας είναι ήδη πολλοί και αναμένονται κι άλλοι. Μιλάνε για την «ατμομηχανή της οικονομίας», που θα κάνει και πάλι το «θαύμα» της. Μόνο που όλο αυτό το «θαύμα», εκτός του ότι στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζόμενων κάθε χρόνο, δεν αφορά την εργατική - λαϊκή οικογένεια στην Ελλάδα. Γι' αυτούς το «όνειρο» των διακοπών δεν είναι απλά... «θερινής νυκτός», αλλά στην κυριολεξία απλησίαστο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πρώτον, το κόστος μετακίνησης σε οποιονδήποτε προορισμό είναι αυξημένο έως και 30% - 35% σε σχέση με πέρυσι, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική, με την ακρίβεια σε όλα τα αγαθά, τσακίζει το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα για τη μεγάλη πλειοψηφία των βιοπαλαιστών.

Δύο ειδήσεις

 

 

Δύο οικονομικές ειδήσεις του τελευταίου 24ωρου αποκαλύπτουν τον βαρύ λογαριασμό που πληρώνει ο λαός στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της σταδιακής επαναφοράς μιας πιο «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής από την ΕΕ και της επικείμενης «εξόδου» της Ελλάδας από τη «μεταμνημονιακή εποπτεία», για την οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα.

Η πρώτη είδηση έχει να κάνει με την υπέρβαση κατά 1,2 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση για τον μήνα Μάη. Η υπεραπόδοση αυτή στις εισπράξεις του κράτους οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ΕΝΦΙΑ, που όλες οι κυβερνήσεις «δεσμεύονταν» να καταργήσουν, αλλά τελικά η καταβολή του ξεκίνησε φέτος τέσσερις μήνες νωρίτερα από πέρσι.

Αυξημένες είναι οι εισπράξεις και από άλλους φόρους, κατά 16,4% σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού, επιβεβαιώνοντας ότι η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, σε συνθήκες πρωτόγνωρου πληθωρισμού και παρατεταμένης ακρίβειας, «καλά κρατεί».