Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μπλα , μπλα , μπλα …


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός , Ευάγγελος Βενιζέλος , στην εφημερίδα των Συντακτών .  Όχι σε όλους αλλά σε κάνα δύο το πολύ .

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι οι βουλευτικές εκλογές θα αποσταθεροποιήσουν την χώρα . Γιατί τόσα χρόνια που γίνονται εκλογές στα δημοκρατικά κράτη , αυτά οδεύουν από το κακό στο χειρότερο . Ζούγκλα έγιναν .
Αποκλείει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εκ μέρους της συγκυβέρνησης την οποία θεωρεί ως τον μόνο φορέα εθνικής στρατηγικής και κυβερνητικής σταθερότητας . Όλοι οι υπόλοιποι που διαφωνούν θεωρώντας τη συγκυβέρνηση ανίκανη , στην πραγματικότητα γνωρίζουν την αλήθεια αλλά απλώς κάνουν τους χαζούς .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι έρχεται η ώρα της εξόδου από το μνημόνιο . Παρατηρείται όμως το παράδοξο ότι κάθε φορά που πλησιάζουμε τη στιγμή της εξόδου από το μνημόνιο , αυτή η στιγμή πηγαίνει λίγο παραπέρα οπότε στη συνέχεια μέχρι να την ξαναπλησιάσουμε αυτή ξαναπηγαίνει λίγο πιο πέρα . Ένα κυνηγητό της στιγμής που φαίνεται να τραβάει επ’ άπειρον . Παράδοξο που ακόμα και ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος αδυνατεί να εξηγήσει .

Τόνισε μάλιστα , για να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις , ότι μπορεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να δοθεί με εντολή του πρωθυπουργού σε ευπαθείς ομάδες , αλλά την εντολή ο Αντώνης Σαμαράς την έδωσε με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου .

Για το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν αυτοδιαλύεται αλλά ξεκαθάρισε ότι το διαλύει ο ίδιος αυτοβούλως . Ζήτησε μάλιστα να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει τη δουλειά του και να κοιτάνε οι άλλοι τα μούτρα τους .
 
Τέλος , αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κεντροαριστερά , τόνισε ότι η όλη συζήτηση είναι άχαρη και άνευ νοήματος  οπότε δεν πρέπει να συζητιέται δημόσια . Όποιος θέλει μπορεί να τη συζητάει με τον εαυτό του .

(Χαίρομαι να διαβάζω συνεντεύξεις ανθρώπων που όταν μιλάνε έχουν κάτι να πουν . Γιαυτό αποφεύγω σαν τον διάολο το λιβάνι τις συνεντεύξεις του Ευάγγελου του Βενιζέλου.)