Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Είναι θεωρία τα "δύο άκρα

 


 

Με αυτό το ερώτημα τιτλοφορεί το άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο… Ι.Κ. Πρετεντέρης. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, έτσι τιτλοφορεί τη φετινή έκδοση του άρθρου που δημοσιεύει περίπου μια φορά τον χρόνο, κάθε φορά που παίρνει «στροφές» το «πλυντήριο» των ναζί.

Πέρσι, μάλιστα, το είχε δημοσιεύσει λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης που χαρακτήριζε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, την ώρα που όλος ο φυσιολογικός κόσμος παρακολουθούσε την ολοκλήρωση της δίκης και ευχόταν, ευελπιστούσε, διαδήλωνε για να τιμωρηθούν αυστηρά και τα φυσικά πρόσωπα που την αποτελούσαν και να μην δοθούν αναστολές, όπως ζητούσε η εισαγγελέας...

Θύμιος Καλαμούκης: Η Ενωση Αποστράτων, η “ηθική βλάβη” τους και η αγωγή στον Μπογιόπουλο

 


Ηθική βλάβη είναι να πραγματοποιείς ή να συμμετέχεις σε γιορτές μίσους, με ομοειδή απολιθώματα και μουχλιασμένες ιδέες.

Ηθική βλάβη είναι να νιώθεις άνετα που νίκησες σε έναν εμφύλιο πόλεμο με την βοήθεια των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων, των δολοφόνων ταγματασφαλιτών.

Ηθική βλάβη είναι να καμαρώνεις που στάλθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα αντάρτες και όχι δωσίλογοι.

Ηθική βλάβη είναι να αισθάνεσαι την ανάγκη να θυμάσαι ότι κατάφερες την δεκαετία του ’40 να νικήσεις τον μαχόμενο και διωκόμενο λαό, με την δύναμη των ναπαλμ και την ενίσχυση των ξένων προστατών, Άγγλων και Αμερικανών.

«Αναβάθμιση» των κινδύνων για τον λαό η μετατροπή της χώρας σε απέραντη ευρωατλαντική βάση

 
ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ


INTIME NEWS

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ (εγκαινιάστηκε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ) πάνω σε μια σειρά από πεδία για μπίζνες του κεφαλαίου. Αναμένεται επίσης να υπογράψει μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Aντ. Μπλίνκεν το Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA - το προηγούμενο υπεγράφη το 2019), διευρύνοντας τη χρήση στρατηγικά επιλεγμένων τοποθεσιών στη χώρα από πλευράς των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολα για την προώθηση ευρωατλαντικών σχεδιασμών που ανάμεσα στα άλλα υπονομεύουν ανοιχτά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προκειμένου να διατηρηθεί η ΝΑΤΟική συνοχή στην περιοχή, μπλέκοντας ταυτόχρονα τον λαό βαθύτερα σε επικίνδυνες εξελίξεις, με τις βάσεις μαγνήτη κινδύνων, προς χάριν της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» του κεφαλαίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες παραχωρούνται στους Αμερικανούς εγκαταστάσεις:

12/10/1944 ΩΡΑ ΕΝΤΕΚΑ Π.Μ. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ


Οι Γερμανοί εκκενώνουν οριστικά την πρωτεύουσα.

Ο Γερμανός Διοικητής και όλο το Στρατηγείο του Λυκαβηττού ανεχώρησαν.

Η Αθήνα κηρύχτηκε ανοχύρωτη.

Πριν φύγουν και οι τελευταίοι Ούνοι ο λαός ξεχύθηκε με σημαίες και ζητωκραυγές στους δρόμους. Απ' το Πανεπιστήμιο, απ' τις Τράπεζες, απ' όλα τα κέντρα οι Τηλεβόες του ΕΛΑΣ σαλπίζουν το χαρμόσυνο μήνυμα. Οι συνοικίες σε παραλήρημα ενθουσιασμού ετοιμάζονται για το μεγάλο γιορτασμό. Στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη αντιπροσωπείες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ κατέθεσαν στεφάνι. Εξαλλος απ' τον ενθουσιασμό ο συγκεντρωμένος κατά χιλιάδες λαός ζητωκραύγαζε. Δακρύζοντας οι πολίτες αγκάλιαζε ο ένας τον άλλο.

Ο προδότης Ράλλης δημοσίευσε νόμο με την παραίτησή του. Θα δώσει - λέει - λόγο για τις πράξεις του. Ανυπόμονος ο λαός περιμένει να δικάσει τον εγκληματία.

Η Γερμανική σημαία κατέβηκε απ' την Ακρόπολη και τα τελευταία Γερμανικά τμήματα έφυγαν το πρωί απ' την Αθήνα.