Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Θρανιογέφυρες

 


Χρειάστηκε να πέσει απ' τον ουρανό, σ' ένα λειψό οχτάωρο, βροχή έξι μηνών στην Αττική για να ξεπλυθεί το βαρύ θεατρικό μακιγιάζ της μοντέρνας εκσυγχρονισμένης παιδείας. Λίθοι, πλίνθοι και ...κεραμέως ατάκτως ερριμμένα που θα λέγανε κι οι μπαμπινιώτηδες, το αποτέλεσμα. Σ' ένα λεκανοπέδιο που κατά πρακτική οικονομία αποκαλείται Αθήνα και συγκεντρώνει περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας, στον εικοστό πρώτο αιώνα δεν κρύβονται τα βαθιά σημάδια της αστικής ακμής από το ψευτοστολισμένο πρόσωπο της... μητροπολιτικής πρωτεύουσας.

Δεν πάνε παρά λίγες μέρες που οι καθηγητές ήταν στους δρόμους αρνούμενοι μια αξιολόγηση από τους ιθύνοντες νόες του οργανωμένου χάους και της σκόπιμης παραμόρφωσης, αυτής καθ' αυτής της σύνθετης λέξης που προκύπτει απ' την αξία και το λέγω - λόγος. Η εικόνα των θρανίων που μετατρέπονται σε αυτοσχέδια γέφυρα, για να μη μουσκέψουν και πνιγούν παιδιά μες στο ίδιο το σχολείο τους, δίνει άλλη βαρύτητα στη λέξη. Τα παιδιά αξιολογούνται με άριστα. Κι οι καθηγητές το ίδιο. Εμαθαν να επιβιώνουν και μετέτρεψαν την tabula rasa (τον άγραφο πίνακα) της μικρής ζωής τους σε γνώση επείγουσα κι αποτελεσματική. Οι δάσκαλοι πήραν τα πιτσιρίκια στην πλάτη, κι οι έφηβοι που το 'λεγε η καρδούλα τους βοήθησαν, ισορροπώντας και πλατσουρίζοντας, τους υπόλοιπους να περάσουν την εφευρετική θρανιογέφυρα και να γλιτώσουν τουλάχιστον το κορμί τους.

Αποφυλακίζεται ο ναζιστής εγκληματίας Γιώργος Πατέλης

 

 

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο χρυσαυγίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων του, ισχυρίστηκε ότι το παιδί του έχει «ψυχολογικά ζητήματα» και προσκόμισε ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

«Εν δυνάμει μία από τις πλουσιότερες περιοχές στον κόσμο... »

 

ΑΦΡΙΚΗ - ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΧΕΛ

Πώς οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διαμόρφωσαν το πολεμικό σφαγείο στο οποίο ετοιμάζεται να στείλει στρατό η ελληνική κυβέρνηση

 

Προτού καλά καλά προλάβει να «στεγνώσει το μελάνι» στην υπογραφή της επικίνδυνης Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, που εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, μια ζώνη που έχει μετατραπεί σε πολεμικό σφαγείο με την παρέμβαση πολλών ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Με τα γνωστά προσχήματα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και αφού «διαφήμισε» ότι «η Γαλλία ηγείται» της σχετικής «ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας» στην περιοχή (με δεκάδες νεκρούς Γάλλους στρατιώτες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των γαλλικών μονοπωλίων), ισχυρίστηκε ότι «στο πλαίσιο της - ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον - συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία (...) εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία»....

Ποιο είναι το Σαχέλ και γιατί τους «καίει» τόσο

Είναι γνωστό φυσικά ότι για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, για την υπηρέτηση των συμμάχων της και τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο που πληρώνουν πάντα με το αίμα τους οι λαοί, όλες οι αστικές κυβερνήσεις χώνουν τον λαό και τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και πολύ μακρύτερα, με χαρακτηριστική τη συμμετοχή επί 20 χρόνια στην αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση στο Αφγανιστάν.

110 εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να πλημμυρίσει ο Φαληρικός Όρμος

 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«110 εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να πλημμυρίσει ο Φαληρικός Όρμος» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Τονίζει ότι «οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από σωτήρες που δήθεν θα τα "λύσουν" όλα για αυτούς χωρίς αυτούς. Πλέον υπάρχει εμπειρία. Μόνη εγγύηση είναι ο δικός τους οργανωμένος αγώνας για άμεσα μέτρα προστασίας του λαού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πριν μερικές μέρες οι κάτοικοι των Νοτίων Συνοικιών και ειδικά της Καλλιθέας και του Μοσχάτου βίωσαν για άλλη μια φορά τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού που τους άφησε στο έλεος της κακοκαιρίας. Η Λεωφόρος Ποσειδώνος μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα σε 2 σημεία της. Όλοι είδαμε την τραγική εικόνα με το λεωφορείο της Γραμμής Πειραιάς - Βούλα και τους εκατοντάδες κατοίκους στις Τζιτζιφιές, που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά τους. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν ξοδευτεί τουλάχιστον 110 εκατομμύρια ευρώ.

«Δολώνουν» ισότητα, «ψαρεύουν» κέρδη για τους ομίλους

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι «εμβληματικές δράσεις» που ανακοινώθηκαν για τις γυναίκες εργαζόμενες και άνεργες, είναι κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάκαμψης

 

Προγράμματα και δράσεις ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, στο όνομα της προώθησης της «ισότητας» και της «διαφορετικότητας» στους χώρους εργασίας, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση των πόρων από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

Για «σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική», «χειροπιαστό και μετρήσιμο έργο» και δράσεις που «συμβολίζουν την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας το εν λόγω σχέδιο, την περασμένη Τρίτη.

Παρά τη βιασύνη των κυβερνητικών στελεχών να τιτλοφορήσουν το πλέγμα των χρηματοδοτούμενων δράσεων ως «ένα πρόγραμμα για τους πολλούς», τα συνολικά κονδύλια ύψους 2,6 δισ. ευρώ που αναλογούν στο υπουργείο Εργασίας, είναι ...ταγμένα σε έναν και μόνο στόχο, τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στον βωμό της αντιλαϊκής αυτής ανάπτυξης ξηλώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των λαϊκών στρωμάτων. Στα μέτρα του ίδιου στόχου κόβεται και ράβεται και η «ισότητα», με τα σχετικά μέτρα να αποδεικνύονται τελικά κρίκοι στην αλυσίδα της ολομέτωπης επίθεσης στις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους.