Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Με 80 φέρετρα , πάλι καλά που δεν πάθαμε τίποτα!

 
 
Και ένα νεκρό να είχαμε πάλι διάβολε οφείλεις κάτι να βελτιώσεις, πόσο μάλλον όταν μετράμε 80 κλειστές νεκρόκασες. Μιλάμε για αναισθησία, για αλαζονεία, για στενομυαλιά, για ανοησία, για υπεροψία, πιθανά για όλα μαζί; Γιατί πράμα μιλάμε;


Για τις μεταγραφές στην Ευρωλίγκα και ειδικότερα των ομάδων μας είχα σκοπό να γράψω αλλά άνοιξα την τηλεόραση ακατάλληλη ώρα και ως εκ τούτου… λοξοδρόμησα.

Τι το ήθελα ο μπαγάσας… Αυτό το σκατοχούι της ενημέρωσης μ’ έφαγε… Έπεσα λοιπόν πάνω στη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

Ακούω την ερώτηση δημοσιογράφου στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Τερζούδη Σωτήρη. «Τρεις μέρες μετά το γεγονότα κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης, τι θα αλλάζατε απ’ όσα κάνατε και τι ενδεχομένως θα κάνατε απ’ όσα δεν κάνατε».

Η αβίαστη χωρίς δεύτερη σκέψη  απάντηση του Αρχηγού μου έκοψε τα πόδια! Ένοιωσα να φεύγει το αίμα από το κορμί μου. Πάγωσα. Σαν να φρέναρε νταλίκα  τρία εκατοστά από την μούρη μου!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο



Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνει: 

«Οι συνεχείς μεταμφιέσεις της κυβέρνησης, από το "τα κάναμε όλα καλά" μέχρι το "αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη", δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού, να πετάξει από πάνω του τις πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αν. Αττική. Ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στα τριάμισι χρόνια της αντιλαϊκής διακυβέρνησής του, πρόλαβε, όμως, να διατηρήσει και να επεκτείνει την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, να συνεχίσει την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης. Πρόλαβε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, γιατί δεν προσφέρονται για κέρδη και επενδύσεις. Όσο, για τη γνωστή τακτική της "καμένης γης", που αντιγράφει από τους προηγούμενους, δεν πείθει πια κανέναν». 
ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πρόκληση για το λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Αν. Αττική 

902gr 

REVOLTERPIECES: Ροζ αντιρατσισμός μέσα στις στάχτες

 
 
Μην εμπιστεύεσαι ποτέ έναν αντιρατσισμό που ευδοκιμεί πρωτίστως στο facebook


Μια από τις πλέον εκνευριστικές πτυχές της όλης κατάστασης με τις πυρκαγιές, είναι το παρακάτω κείμενο που έγινε viral τις μέρες αυτές.

Η γνωστή δικαιολογία...


Μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, χτες ήρθαν οι πλημμύρες σε διάφορα προάστια της πρωτεύουσας. Οπως μετά την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε ζωές και περιουσίες, έτσι και μετά τους τόνους νερού που παρέσυραν αυτοκίνητα και έκλεισαν δρόμους, επιστρατεύτηκαν τα γνωστά επιχειρήματα περί «ακραίων καιρικών φαινομένων». Αν όμως αυτά τα καιρικά φαινόμενα γίνονται πλέον τόσο συχνά «ακραία», εφόσον αυτό διαπιστώνεται με επιστημονική μέθοδο και συγκεκριμένες εκτιμήσεις, η λογική δεν λέει ότι επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η πρόληψη;Φαίνεται ότι η ...μεγάλη αγωνία για τις «κλιματικές αλλαγές» - που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τα αστικά επιτελεία - ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί τις «πράσινες μπίζνες» των μονοπωλίων. Οσο εξυπηρετούνται οι επιχειρηματικές και άλλες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Και τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα δεν οδηγούν ποτέ στη διασφάλιση μιας «ακραίας» πρόληψης υπέρ των λαϊκών αναγκών. Δηλαδή μιας έγκαιρης, ολοκληρωμένης, κεντρικά σχεδιασμένης, με ευθύνη του κράτους, διασφάλισης έργων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής κ.τ.λ. προστασίας, όπως το επιτρέπει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή το σημερινό επίπεδο της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου.

Eurokinissi

Πολιτικές κατευθύνσεις που «δολοφονούν» το λαό




Σε λιγότερο από ένα χρόνο η Αττική μετρά 100 νεκρούς και πλέον (έως τώρα), από την πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής και από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Η εγκληματική πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι η αιτία για τις μεγάλες καταστροφές. Γιατί στερούν από το λαό έργα υποδομών ζωτικής σημασίας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του, αφού βασική κατεύθυνση είναι η υλοποίηση και χρηματοδότηση παρεμβάσεων και έργων που εξυπηρετούν τις ανάγκες για κερδοφορία του κεφαλαίου. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης είναι το γεγονός ότι την ίδια χρονική περίοδο που οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου βίωναν τη μία τραγωδία μετά την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οργάνωνε μαζί με την Περιφέρεια Αττική δύο από τα λεγόμενα περιφερειακά «αναπτυξιακά» συνέδρια. Το ένα το Δεκέμβρη του 2017 στη Δυτική Αττική και το άλλο το Μάρτη του 2018 στην Ανατολική Αττική. Και σε αυτά τα συνέδρια δεν ακούστηκε σχεδόν μία ολοκληρωμένη φράση από κάποιον αρμόδιο για συγκεκριμένα έργα που να αφορούν την προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς. Αφήνουμε στην άκρη το εάν έγιναν ή όχι τέτοια έργα, αφού η ίδια η πραγματικότητα μιλά από μόνη της...

Φταίει η «κλιματική αλλαγή» για τους 84 νεκρούς, λέει η κυβέρνηση με θράσος χιλίων πιθήκων


  Πηγή: Eurokinissi

Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», τις «ριπές του ανέμου», το «θερμικό κύμα», μέχρι και την «κλιματική αλλαγή», υπέδειξε η κυβέρνηση ως αιτία των καταστροφικών πυρκαγιών, λες και δεν είχαμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα ζέστη και δυνατό αέρα. Δείχνοντας πως έχει χαθεί κάθε ίχνος τσίπας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιστράτευσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να δώσουν μία μαραθώνια έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να μας πουν ότι ο θάνατος τόσων ανθρώπων οφείλεται στην κακή τους μοίρα...

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, δήλωσε πως από τις φωτογραφίες των δορυφόρων «υπάρχουν ενδείξεις» πως η πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη οφείλεται σε εμπρησμό. Επίσης, υποστήριξε πως υπάρχει εύρημα πως η πυρκαγιά στην Πεντέλη «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».
  Ωστόσο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, επικαλούμενος το γεγονός ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.