Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Οι τρομοκράτες έχουν όνομα: ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

 

«Το τέρας της Αμερικής: Πώς οι ΗΠΑ υποστήριξαν απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες στο Αφγανιστάν». Αυτός είναι ο τίτλος έρευνας που δημοσίευσαν πρόσφατα οι «New York Times», αποκαλύπτοντας ότι οι ΗΠΑ διόρισαν και στήριξαν πολέμαρχους, διεφθαρμένους πολιτικούς και εγκληματικά στοιχεία για να σταθεροποιήσουν την 20ετή κατοχή, μετά την επέμβαση το 2001.

Οι «Times» συγκέντρωσαν λεπτομερή στοιχεία για 368 περιπτώσεις απαγωγών και δεκάδες εξωδικαστικές εκτελέσεις που αποδίδονται στις υποστηριζόμενες από τους Αμερικανούς δυνάμεις στην Κανταχάρ. Ο περιπτώσεις αυτές είναι επιβεβαιωμένες από δύο τουλάχιστον άτομα, συνήθως αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικές εκθέσεις, ένορκες βεβαιώσεις και άλλα κυβερνητικά αρχεία. Εκθεση του ΟΗΕ το 2013 αναφέρεται σε πολλά πτώματα αγνώστων, ορισμένα ακόμα και με χειροπέδες, τα οποία πετάχτηκαν στην πόλη Κανταχάρ, και σε δεκάδες εξαφανίσεις.

* * *

Η έρευνα επικεντρώνει σε ντόπιους συνεργάτες των Αμερικανών, που αμέσως μετά την εισβολή ανέλαβαν καίριες διοικητικές θέσεις και διακρίθηκαν για τις αγριότητες σε βάρος των Αφγανών, με την ανοχή και την κάλυψη του αμερικανικού στρατού. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αμπντούλ Ραζίκ, διοικητή συνοριοφυλακής στα σύνορα με το Πακιστάν, ο οποίος απέκτησε μεγάλη περιουσία από παράνομες δραστηριότητες μετά την αμερικανική εισβολή.

Μαρτυριάρης

 

Τα ερωτήματα που «πλανώνται» για τις μεγάλες πυρκαγιές του Εβρου και της Αλεξανδρούπολης, σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμά τους, ανέλυσε προχθές ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας. Οπως εξήγησε, αυτά τα «ερωτήματα» προκύπτουν από τις συνολικά 21 εστίες σε μία μέρα: «Μία πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, άλλες 19 εστίες μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Εβρου και η 20ή εστία στην καρδιά της Δαδιάς». Μάλιστα, σε μια εξήγηση γεμάτη ...νόημα, ο Β. Κικίλιας ανέφερε: «Είναι στρατηγικής σημασίας η Βόρεια Ελλάδα, ο Εβρος και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, με τεράστια συμφέροντα ενεργειακά και ΝΑΤΟικά...». Τι θέλει να πει ο «μαρτυριάρης» υπουργός; Είναι ή δεν είναι όσα λέει μια παραδοχή ότι η περιβόητη «σταθερότητα» που φέρνει η ΝΑΤΟική «Σούδα του Βορρά» στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο; Ομολογεί ή όχι ότι τα «τεράστια συμφέροντα» που υπηρετεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης φέρνουν τον λαό αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες απειλές; Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι εκτός από τη «στρατηγικής σημασίας» Ανατολική Μακεδονία είχε «λαμπαδιάσει» και η Θεσσαλία, με πυρομαχικά να τινάζονται στον αέρα, σε μια ακόμα περιοχή όπου με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί βάση των ΗΠΑ. Οπότε, κάθε φορά που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μιλούν για τα ΝΑΤΟικά «απάνεμα λιμάνια» και για τη «γεωπολιτική σταθερότητα», ο λαός μπορεί να τους θυμίζει τις ...21 εστίες μέσα σε 24 ώρες που έκαιγαν για σχεδόν έναν μήνα τη «στρατηγικής σημασίας περιοχή»...

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Ενοίκια 120.000 ευρώ για στέγαση σεισμόπληκτων μαθητών ζητά το Ταμείο Εθνικής Αμυνας!

 



«Απαράδεκτη η απαίτηση», τονίζει η νέα δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα το υπουργείο δίνει 500.000 ευρώ τη μέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά...

 

Με 6.923 ευρώ τον μήνα μίσθωμα νοίκιασε το Ταμείο Εθνικής Αμυνας το Σχολικό Συγκρότημα Στρατοπέδου «Σχοινά» προκειμένου να κάνουν μάθημα οι σεισμόπληκτοι μαθητές της κοινότητας Δένδρων - Αγίας Σοφίας - Πλατανουλίων, που το 2021 χτυπήθηκε από τον σεισμό που έγινε στην περιοχή με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο το δημοτικό σχολείο.

Ετσι, πριν από λίγες βδομάδες, η δημοτική αρχή Τυρνάβου ειδοποιήθηκε ότι οφείλει 120.000 ευρώ για ενοίκια και στην περίπτωση που δεν τα καταβάλει τότε θα προκύψει θέμα για τη στέγαση των σεισμόπληκτων μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά!

Να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

Να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ζητά με επιστολή της στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη η Κοινοβουλευτική και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ο λαός της Κούβας υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες τις βαριές συνέπειες του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ που βάζει μεγάλα εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Κούβας και εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών του κουβανικού λαού. Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ενισχύουν παραπέρα τα μέτρα ενάντια στην Κούβα με ενέργειες όπως η επαναφορά της Κούβας στη λίστα των "κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας" του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έγινε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ το 2021 και διατηρεί σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Καμιά «νομιμοποίηση»!


 

Ολο και πιο συχνά ο πρωθυπουργός ζητάει την ψήφο του λαού στις ευρωεκλογές για «να εξακολουθεί η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη δυνατή νομιμοποίηση και να μπορεί να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει».

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, διαβεβαίωνε ότι «η κυβέρνηση νιώθει ισχυρή, έχοντας μία λαϊκή νομιμοποίηση» και κατηγορούσε όποιον το αμφισβητεί ότι «προσβάλλει τον ελληνικό λαό» που έδωσε στη ΝΔ 41% στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Είναι φανερό από τα διλήμματα της τελικής ευθείας ότι η ευθύνη όλων πάνω από την κάλπη μεγαλώνει, μπροστά στην επόμενη μέρα και την αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώνεται, με τη σφραγίδα της ΕΕ και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Τι θα έχουμε, λοιπόν, στις 10 του Ιούνη; Μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, «νομιμοποιημένη» να συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά τη βάρβαρη πολιτική της; Αναβάπτιση αυτής της πολιτικής στην κάλπη των ευρωεκλογών;

Ή ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά ενάντια και στη συναίνεση που της προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση;