Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση Μητσοτάκη στην επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα της Λάρισας: «εγώ υλοποιώ» …και ...ναι κάποιοι θα απολυθείτε!!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ
ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ;
21.2.2014 Καρδίτσα - Απάντηση Μητσοτάκη στην 
επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα της Λάρισας:
«εγώ υλοποιώ» …και ...ναι κάποιοι θα απολυθείτε!! 

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο υπουργός κ. Μητσοτάκης ήταν προσκεκλημένος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα για την κοπή της πίτας. Με αφορμή την έλευση του στην Καρδίτσα, διοργανώθηκε πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στο οποίο η ΕΛΜΕ Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα συμμετείχαμε για να δηλώσουμε την έμπρακτη διαμαρτυρία μας στην ακολουθούμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.
Μετά την πορεία που έγινε στις 6:30 μ.μ. στην πόλη της Καρδίτσας, υπήρξε η επιβίβαση των συγκεντρωμένων σε λεωφορεία με κατεύθυνση το ξενοδοχείο «Θεσσαλικό Grant» όπου θα γινόταν η κοπή πίτας. Στον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας – Μητρόπολης και στην περιοχή Χίλια Δέντρα στο ύψος της διασταύρωσης της Κρύας Βρύσης και Αγ. Γεωργίου, 2 χιλιόμετρα πριν το ξενοδοχείο, υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ που έτεμνε οριζόντια το δρόμο και έκλεινε την κυκλοφορία για κάθε μέσο μεταφοράς. Τα λεωφορεία και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που μας μετέφεραν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους και εμείς να κατεβούμε στο δρόμο. Εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ μας εμπόδισαν να διέλθουμε το μπλόκο της αστυνομίας. Τα επίμονα αιτήματα μας προς το Διοικητή της Αστυνομίας κ. Γιαννέλο να μας επιδείξει την έγγραφη εντολή του εισαγγελέα η οποία είναι απαραίτητη για να κλείσει το δρόμο η αστυνομία, έπεσαν στο κενό.
Στη συνέχεια, οι άντρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να μας απωθήσουν, ενώ έγινε και ρήψη χημικών

Μέσα ενημέρωσης, χειραγώγηση και αυτοκρατορική στρατηγική (+φώτος)


Πηγή: Cubadebate
Του Randy Alonso Falcón

Η Βενεζουέλα ζει την πολιορκία και τη βία της πραξικοπηματικής δεξιάς. Ένα πραξικόπημα επιχειρείται με διάφορα μέσα, από την προμελετημένη αναταραχή στους δρόμους, μέχρι την αισχρή παραποίηση των εικόνων. Τα ολιγαρχικά και πολυεθνικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην πρωτοπορία της δύναμης κρούσης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη πυρός.

Δεν είναι κάτι καινούριο στην πατρίδα του Μπολίβαρ. Παρόμοια σκηνικά διαδραματίστηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος κατά του Τσάβες το 2002, της πετρελαϊκής απεργίας, ή των πιο πρόσφατων μετεκλογικών επεισοδίων του Απρίλη 2013.

Πρόκειται για αναπαραγωγές της νέας αυτοκρατορικής στρατηγικής με στόχο την παρέμβαση και τον εκμηδενισμό των «δυσάρεστων» κυβερνήσεων: υποκινημένες διαδηλώσεις, συντονισμένη και πολλαπλή χειραγώγηση από τα μέσα ενημέρωσης, αγωνιώδεις κραυγές για σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων των επιτιθέμενων και βίαιων, αναζήτηση της διεθνούς καταδίκης και της ένοπλης επέμβασης, αν είναι αναγκαίο.

Κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με το καλύτερο στυλ του Ουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ: «Διευκολύνετε εσείς τα πλάνα, και θα σας βάλω εγώ τον πόλεμο». Στο Ιράκ, τη Λιβύη, την Ουκρανία, τώρα στη Βενεζουέλα, τα ΜΜΕ χειραγωγούν, ψεύδονται, σταυρώνουν κατά βούληση. Λειτουργούν ως προπομποί της ανατροπής για να ρίξουν το ηθικό στον αντίπαλο, να ενοχοποιήσουν την κυβέρνηση και να ανοίξουν εύκολο και θριαμβευτικό πέρασμα στους εισβολείς και στην αυτοκρατορία.

Βρίθουν αυτές τις μέρες οι προβοκατόρικοι τίτλοι με καταγγελτικές και εφετζίδικες εικόνες για τη Βενεζουέλα. Τόσο στα πλάνα των τοπικών El Nacional ή Tal Cual, όσο και στα ξένα μέσα El Mercurio, ABC, El País, Clarín και όλο το δίκτυο της ισπανοαμερικάνικης δεξιάς. Οι εικόνες του χάους, της θυματοποίησης των βίαιων διαμαρτυριών και τα αναθέματα κατά της μπολιβαριανής κυβέρνησης κυριαρχούν στις οθόνες του ισπανόφωνου CNN, του NTN24 και των άλλων τηλεοράσεων στην υπηρεσία των χειρότερων σκοπών.

Στα παραπάνω προστίθεται μια καλά χρηματοδοτημένη και συντονισμένη στρατηγική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανάψουν τα αίματα, να προκαλέσουν ανησυχία και να διαδόσουν ψέματα. Το ένα μετά το άλλο κυκλοφορούν «τιτιβίσματα» γεμάτα πλαστές φωτογραφίες γύρω από την κατάσταση στη Βενεζουέλα: στιγμιότυπα των οποίων η αληθινή προέλευση βρίσκεται σε πρόσφατες διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην Ισπανία, την Τουρκία, την Ουκρανία, την Αίγυπτο ή τη Χιλή.

Ταυτόχρονα «χακεύονται» δεκάδες ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών ή αλλάζουν ταυτότητες στα ίδια τα social media.

Υλοποιείται με κάθε μικροπρέπεια. Δεν υπάρχει καμιά αναστολή για τη χειραγώγηση και το ψέμα. Όλα τα μέσα είναι θεμιτά στην προσπάθεια να ρίξουν μια κυβέρνηση που δεν ευχαριστεί τους γιάνκηδες και τις ολιγαρχίες.

Όπως τονίζει ο πολιτειολόγος Χουάν Κάρλος Μονεδέρο: «Το γεγονός ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται στις τηλεφημερίδες δεν έχει καμία σχέση με τη βία. Έχει σχέση με το ότι έχουν πετρέλαιο και δεν είναι υπάκουοι στις εντολές του Βορρά.»

Η αυτοκρατορική αντεπίθεση στη Λατινική Αμερική είναι καθοδόν και σ’ αυτήν παίζουν δυνατά τα ΜΜΕ που είναι τα ιδεολογικά τους μαντρόσκυλα.

Η αντίσταση πρέπει να είναι πολλαπλή, συντονισμένη και επίσης από τα μέσα ενημέρωσης που υπηρετούν τους λαούς.

Ακολουθούν διάφορες εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων χωρών, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις περί δήθεν «βάναυσης καταστολής» εκ μέρων των σωμάτων ασφαλείας της κυβέρνησης κατά των αντιφρονούντων διαδηλωτών. Στη λεζάντα ο πραγματικός τόπος προέλευσης της φωτογραφίας. Η φωτό στην αρχή της ανάρτησης υποτίθεται ότι δείχνει οπαδό της αντιπολίτευσης ξυλοκοπημένο, ενώ στην πραγματικότητα το θύμα είναι υποστηρικτής της κυβέρνησης που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών μετά τις εκλογές του περασμένου Απριλίου.